Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Tri dopravné nehody, traja zranení chodci. Došlo aj k stretu s električkou
Zdielať na

Tri dopravné nehody, traja zranení chodci. Došlo aj k stretu s električkou

BRATISLAVA / Tri nehody s chodcami počas jedného rána sa stali v stredu 18. októbra v Bratislave. Pri jednej z nich museli zasahovať všetky záchranné zložky. 19-ročný mladík totiž pri strete s električkou spadol do koľajiska a skončil pod vagónom.

12-ročné dievča náhle vbehlo pred prichádzajúcu električku

Prvá nehoda sa stala pred ôsmou hodinou ráno na priechode v bratislavskej Karlovej Vsi. 12-ročné dievča náhle vbehlo pred prichádzajúcu električku, ktorá smerovala do centra mesta. Jej vodič už zrážke pre krátku vzdialenosť zabrániť nedokázal. "Vodič sa zachoval duchaprítomne a zranenej chodkyni poskytol bezodkladne prvú pomoc, a to s lekárničkou, ktorú mal priamo vo vozidle," uviedol Martin Chlebovec, hovorca Dopravného podniku Bratislava.

Vodič električky následne privolal aj záchranárov. Počas ich príchodu bolo dievča pri vedomí a komunikovalo. "12-ročné dievča utrpelo poranenie hlavy. Záchranári ju transportovali do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR.

Podobný scenár sa ráno odohral aj v bratislavskej Dúbravke

38-ročnú ženu, ktorá prechádzala cez priechod, tam ale zrazilo auto. "Na ulici Hanulova v blízkosti zastávky MHD „Damborského“ prišlo z doposiaľ nezistených príčin k zrážke chodkyne a motorového vozidla značky Mercedes," priblížila Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Zrazenej žene prišli okamžite na pomoc záchranári. S bolesťami chrbta ju previezli na bratislavské Kramáre.

Chodec náhle vbehol električke do jazdnej dráhy

Tretia nehoda sa stala okolo 10. hodiny na Karloveskej ulici. Chodec pri zrážke s električkou taktiež utrpel zranenia. K nešťastiu pritom došlo len o zastávku nižšie od miesta, kde električka zrazila 12-ročné dievča. "Tiež bol účastný tejto nehody chodec, ktorý náhle vbehol električke do jazdnej dráhy," informoval Chlebovec.

Mladík po zrážke s električkou spadol do koľajiska a skončil pod vagónom. Na pomoc mu preto okrem záchranárov a policajtov, prišli aj hasiči. Následky, našťastie, neboli fatálne. "19-ročný muž utrpel poranenie hlavy a viaceré povrchové poranenia. Záchranári ho po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice na Kramároch," uviedla Klimešová.

Všetci traja chodci sú mimo ohrozenia života. Nehody sa zaobišli bez výraznejšieho zdržania v doprave. Všetky tri nehody aj ďalej vyšetruje polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy