Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nožom ho bodla do srdca. Zavraždila manžela, konala vraj v nutnej obrane
Zdielať na

Nožom ho bodla do srdca. Zavraždila manžela, konala vraj v nutnej obrane

TRENČÍN / Tridsaťpäťročná Lucia v byte v Dubnici nad Váhom zavraždila svojho manžela. K činu sa priznala a tvrdila, že konala v nutnej obrane. Hoci jej hrozilo 25 rokov za mrežami, do väzenia nepôjde. Aspoň zatiaľ.

"Doteraz ho milujem, život mu už nevrátim. Nedá sa to slovami vysloviť, čo prežívam. Mám výčitky svedomia," povedala obžalovaná Lucia.

Manžela podľa obžaloby zavraždila jedinou ranou priamo do srdca. Stalo sa tak v ich byte v Dubnici nad Váhom. Muž na ňu zaútočil a kamarát, ktorý bol v tom čase s nimi, ju začal brániť. Strhla sa bitka. Obžalovaná ich chcela od seba oddeliť a vzala nôž.

"Nožom o dĺžke skoro 20 centimetrov ho pichla do oblasti, kde má obžalovaný srdce. Musela konať minimálne vo forme nepriameho úmyslu ," opísal prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

"Nebol tam žiaden zámer, nechcela som ho zabiť. Budem si to vyčítať do konca života. Nekonala som v úmysle zabiť," bráni sa Lucia.

Podľa jej slov na ňu manžel niekoľkokrát zaútočil aj v minulosti. Na súde vyhlásila, že sa ho bála. Senát jej uveril. "Bála sa ho. Milovala ho, aj sa ho bála," tvrdí obhajca obžalovanej Jozef Podoba.

Hrozilo jej 20 až 25 rokov za mrežami. Senát okresného súdu v Trenčíne ju nakoniec oslobodil. "Súd dospel k záveru, že obžalovaná konala v nutnej obrane," vysvetlil predseda senátu. "Ja trvám na obžalobe, nebola tam nutná obrana," kontroval prokurátor.

Rozsudok právoplatný nie je. prokurátor sa odvolal. Vo veci tak bude rozhodovať krajský súd v Trenčíne. "Budem si to vyčítať do konca života. Dúfam, že to aj krajský súd ma oslobodí, lebo som ho nechcela zabiť," povedala na súde Lucia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy