Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lehel Horvát, nazývaný hrobár, opäť pred súdom. Žiadal o prepustenie
Zdielať na

Lehel Horvát, nazývaný hrobár, opäť pred súdom. Žiadal o prepustenie

BRATISLAVA / Nazývali ho hrobárom a podľa svedkov jednu obetí dokonca pomlel v mlynčeku na mäso. Kedysi obávaný člen podsvetia Lehel Horváth, ktorý je známy zo skupiny Šátorovcov požiadal o prepustenie z väzby. Vinia ho z piatich vrážd, miliónovej krádeže a členstva v zločineckej skupine. Na pojednávaní však okrem začiatku zhovorčivý nebol. Jeho reakcia ale nevyšla z úst.

S dvoma taškami v rukách, s rúškom na tvári, pomalým krokom a krívajúci. Takto vchádzal do pojednávacej miestnosti kedysi jeden z najobávanejších ľudí dunajsko-stredského podsvetia, ktorý na pozemku v areáli bývalého družstva v obci Čófta zakopával obete mafiánskej popravy.

Lehel Horváth sa snažil súdne pojednávanie prerušiť už krátko po jeho začiatku. V súdnej sieni začal kričať, že potrebuje ísť do nemocnice. Keď mu však nevyhoveli, v súdnej sieni si ľahol a nakoniec všetkým svoj názor prejavil neverbálne. "Nekontrolovateľne vypustil plyny z konečníka za neprepočuteľného zvukového efektu, čím narušil dôstojnosť hlavného pojednávania," priblížila sudkyňa.

Väzenská lekárka ešte pred pojednávaním pre jeho bolesti chrbta odporučila, aby sa každých 30 minút šiel prejsť, toto odporúčanie ale Lehel ignoroval. "Epidurálny vak, mierniť jeho bolesti prechádzkami nebudem ďalej komentovať," uviedol obhajca Peter Schmidl.

No a kým pár metrov od neho vypovedal o zverstvách, ktoré mal Lehel spáchať, jeho kamarát Zsolt Nagy - prezývaný Čonty, samotný hrobár sa rozhodol namiesto sedenia na lavici obžalovaných ležať. Na pojednávaní však odmietal čokoľvek povedať, na výzvy sudkyne nereagoval a nemal žiadne ústne poznámky k výpovedi Nagya. "Obhajoba obvineného sa ideálne realizuje tak, keď s ním môžete komunikovať. Pokiaľ je v takom zdravotnom stave, ako je môj klient, tak dnes (17. 10.) sme videli výsledok," uviedol Schmidl.

Výsledok ale zo strany súdu znel, že brány väznice neopustí. Súdne pojednávanie bude prebiehať ešte ďalšie mesiace. V piatok 20. októbra by mal vypovedať vysokopostavený člen skupiny Kristián Kadar.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy