Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Peklo neukončil ani rozvod. Päťdesiatnik svoju ex prenasledoval a hrozil jej likvidáciou
Zdielať na

Peklo neukončil ani rozvod. Päťdesiatnik svoju ex prenasledoval a hrozil jej likvidáciou

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Tridsať rokov manželstva a potom peklo. Žilinský okresný sudca rozhodoval o ďalšom osude päťdesiatnika z Kysuckého Nového Mesta. Vinia ho z nebezpečného prenasledovania. Obeťou má byť jeho bývalá manželka.

Toto je Róbert, ktorý, podľa polície, znepríjemňoval život svojej bývalej žene. Rozviedli sa po tridsiatich rokoch manželstva a zrejme sa nevie zmieriť s tým, že už nie sú spolu. Podľa obvinenia na ňu sliedil pomaly na každom kroku. 

"Obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania čelí 51-ročný muž Kysuckého Nového Mesta. Od roku 2022 až do súčasnosti mal prenasledovať svoju bývalú manželku, s ktorou nežije v spoločnej domácnosti. Mal ju prenasledovať z práce a do práce a vyhľadávať jej osobnú blízkosť," priblížila hovorkyňa žilinských krajských policajtov Gabriela Kremeňová.

Nielenže jej nedal pokoj, keď si neželala, aby bol pri nej. Žena sa začala báť o svojich blízkych a o seba. "Počas stretnutí sa mal vyhrážať ublížením na zdraví a fyzickou likvidáciou jej a blízkej rodiny," priblížila Kremeňová.

"Nikdy by som ti neublížil, čo si malá? Toto si chcela?" kričal pred budovou obvinený.

Poverený príslušník spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. "Sudca pre prípravné konanie ho vzal do väzby, lebo by mohol pokračovať v trestnej činnosti," priblížila hovorkyňa žilinského krajského súdu Anna Dudová Záborská. Róbert proti tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať žilinský krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy