Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Obvinili ho z nebezpečného vyhrážania. Na matku mal útočiť päsťami aj nožom
Zdielať na

Obvinili ho z nebezpečného vyhrážania. Na matku mal útočiť päsťami aj nožom

VRANOV NAD TOPĽOU / Pred súdom vo Vranove nad Topľou skončil 17-ročný mladík. Ten mal útočiť na svoju matku a jej priateľa. Po nociach strávených v policajnej cele sa postavil pred súd. Sudkyňa ho pre nebezpečné vyhrážanie poslala do väzby.

Má len 17 rokov. Najprv mal mať konflikt s priateľom svojej matky a tak aj s ňou. Útočiť mal päsťami a neskôr vzal do ruky aj kuchynský nôž. Po zásahu policajtov strávil dve noci v policajnej cele. Následne sa postavil pred sudkyňu s obvinením na krku a so svojou obhajkyňou, ktorej veľmi prekážala prítomnosť našej kamery.

"Nerozumiete tomu, že to nemáte nahrávať?" pýtala sa kameramana. "Poverený príslušník policajného oddelenia vo Vranove nad Topľou vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu nebezpečné vyhrážanie," priblížila hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Ligdayová.

Prokuratúra navrhovala pre mladíka preventívnu väzbu. Aj súd sa stotožnil s názorom, že jeho ponechanie na slobode nie je úplne v poriadku. "Obvinený bol sudkyňou vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," vysvetlila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. 

Súd neprijal písomný sľub obvineného, že povedie riadny život, a tak väzbu nenahradil dohľadom mediačného a probačného úradníka. Mladíkovi a jeho obhajkyni sa verdikt súdu zrejme nepozdával. "Proti verdiktu súdu bola podaná sťažnosť. O veci tak rozhodne ešte krajský súd," vysvetlila Petrufová. "Nesúhlasím s tým, aby to vôbec bolo zverejňované," odkázala mladíkova obhajkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy