Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Žilinčan, ktorý je obvinený z vraždy kamaráta, ide do vyšetrovacej väzby
Zdielať na

Žilinčan, ktorý je obvinený z vraždy kamaráta, ide do vyšetrovacej väzby

ŽILINA / Muž ktorý mal podľa polície v piatok 13. októbra večer v Žiline zavraždiť 64-ročného Eduarda ide do vyšetrovacej väzby. V pondelok o tom rozhodol sudca okresného súdu. Policajtom ale stále chýba motív.

V piatok podvečer sa 45-ročný Libor s Eduardom stretol pred jeho panelákom. Libor však na neho na parkovisku medzi autami surovo zaútočil. "Po ich predchádzajúcom konflikte mal napadnúť 64-ročného muža a spôsobil mu celkovo 11 bodno-rezných rán," priblížila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Po brutálnej vražde z miesta ušiel snažil sa zahladiť stopy. Doma sa prezliekol a umyl. Nôž zabalil do igelitovej tašky a tú hodil do Rajčanky. Policajti tok rieky aj okolie prehľadali, no zatiaľ neúspešne.

Útočník sa nakoniec na polícii prihlásil sám. V nedeľu ho obvinili z vraždy na chránenej osobe. Prokurátor ho chcel vidieť za mrežami. "Súd návrh akceptoval a vzal obvineného do väzby z dôvodov, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedol Stanislav Jakubčík z Krajskej prokuratúry v Žiline. Hrozí mu 25 rokov za mrežami.

Na miesto, kde sa stala nepochopiteľná tragédia, chodia ľudia zapaľovať sviečky. "Bol to férový chlap. Keď sa mu niečo nepáčilo, tak to aj povedal. Veľmi ma to šokovalo a hlavne to, kto to urobil," uviedol príbuzný obete. Eduard sa s Liborom pravidelne stretával. Keď potreboval, pomohol mu a požičal mu aj peniaze. "Stretávali sme sa s ním niekedy na pivku aj s Edom. Nečakali sme, že niečo takéto sa môže stať," opísala príbuzná obete. 

Motív páchateľa, ktorý zatiaľ nepoznajú ani policajti, nemusel byť podľa odborníčky ani jasný, ani zrozumiteľný. "Ľudsky nezrozumiteľné skutky sú aj také, keď vznikne násilie akoby bez motívu. Kamarát zabije kamaráta akoby bez motívu. Či je to naozaj bez motívu alebo s motívom, ukáže až znalecké vyšetrovanie," priblížila psychiatrička Danica Caisová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy