Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Brutálna vražda v Žiline. Medzi autami našli nehybné telo
Zdielať na

Brutálna vražda v Žiline. Medzi autami našli nehybné telo

ŽILINA / V piatok 13. októbra vo večerných hodinách našli v Žiline nehybné telo medzi zaparkovanými autami. Na miesto dorazilo množstvo policajtov a kriminalistov.

​​Obyvateľov žilinského sídliska Hliny vystrašila správa o vražde, ktorá sa mala stať ešte za svetla a to krátko pred siedmou hodinou večer. Svedkovia mali vidieť bielu dodávku, ktorá zastavila pri staršom mužovi, následne počuli krik a buchot. "Vo večerných hodinách bolo pred bytovým domom nájdené telo 64-ročného muža bez známok života s rozsiahlymi zraneniami v oblasti hlavy a krku," uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline .

Muža údajne dobodali

Podľa nateraz dostupných, no zatiaľ nepotvrdených informácií mal muža, ktorý na sídlisku býval, niekto dobodať. Policajti rozbehli po aute pátranie. Na mieste  zaisťovali stopy. Prezerali aj okolie a smetné nádoby, v ktorých zrejme hľadali zbraň, ktorou útočník spôsobil mužovi smrteľné zranenia. "V krátkom čase po intenzívnom pátraní sa podarilo zadržať podozrivú osobu a v súčasnosti s ňou vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony," dodala Kremeňová. Doplnila, že vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. 

Podozrivý sa so zavraždeným kamarátil

Motívom podľa zdrvených priateľov nebohého by mohli byť peniaze. Tie mal Eduard útočníkovi požičať. Poznali sa, kamarátili. Aj preto ich prekvapila surovosť, akou mal byť Edo zavraždený. Na hlave a krku mal vraj minimálne 8 bodných a bodnorezných rán. Libora mali údajne zadržať doma, na sídlisku hliny, býval len pár ulíc od nebohého Eda. Dodávku, ktorá stála pred panelákom prehľadali, no zbraň ktorou mal útočník spôsobiť nebohému smrteľné zranenia zatiaľ nenašli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy