Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ďalšia nehoda na priecestí. 62-ročnú cyklistku zachytil vlak
Zdielať na

Ďalšia nehoda na priecestí. 62-ročnú cyklistku zachytil vlak

ŽILINA / Vlak zachytil v Žiline 62-ročnú ženu, ktorá išla na bicykli. Pani Janka pritom nerešpektovala výstražné znamenia, ktoré signalizovali, že vlak sa blíži.

Cyklistka Jana mala šťastie v nešťastí. A nie malé, ale ba priam obrovské. Keď so svojim bicyklom prechádzala cez koľajnice, po ktorých práve išiel malý motorový vlak, ktorý smeroval do Rajca."Na základe doteraz vykonávaného šetrenia bolo zistené, že 62-ročná žena vodička vykonávala jazdu na bicykli cez železničné priecestie, kde bola zachytená vlakom," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina. 

Priecestie fungovalo v poriadku

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová uviedla, že priecestie je svetelné bez závor a počas nehodovej udalosti vykazovalo správnu činnosť. Pani Janu záchranári previezli do žilinskej nemocnice. "Pacientka utrpela zlomeninu oblasti ruky a ľahšie zranenia v oblasti hrudníka a hlavy. Bola prepustená do domácej liečby," povedala Lenka Záteková, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

Rušňovodič, ktorý viezol ľudí z práce a študentov zo škôl, pri dychovej skúške alkohol nenafúkal. Nehoda spôsobila meškanie dvoch vlakov. Podstatné ale je, že 62-ročná cyklistka, ktorá odišla z nemocnice so sadrou na ruke, sa zo svojich zranení vylieči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy