Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kolízia dvoch kamiónov na diaľnici D2. Premávka je obmedzená
Zdielať na

Kolízia dvoch kamiónov na diaľnici D2. Premávka je obmedzená

BRATISLAVA / Doprava na diaľnici D2 v smere z Českej republiky do Bratislavy skomplikovala dopravná nehoda. Do kamióna narazila v plnej rýchlosti dodávka. 31-ročný vodič z Bulharska skončil v nemocnici.

Bolo krátko pred siedmou hodinou ráno, keď diaľnicou D2 išli za sebou dve dodávky s bulharskými vodičmi. Obe vozidlá mali za sebou prívesy s autami. Pravdepodobne predbiehali kamión, keď druhý z nich pri obci Kúty z dosiaľ nezistených príčin doňho prednou stranou spolujazdca narazil.

Náraz bol taký silný, že prednú časť dodávky úplne zdemoloval. Pri pohľade na ňu bolo obrovským šťastím, že jej 31-ročný vodič nehodu prežil. Vodič dodávky sa pri náraze do kamióna ťažšie zranil. Pomôcť mu museli až privolaní hasiči. Po prvotnom ošetrení ho záchranári previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

Záchranné zložky mal privolať práve jeho kamarát z druhého vozidla. 31-ročný vodič bol pri vedomí a po celý čas, teda do ich príchodu spolu komunikovali. Z auta akoby zázrakom vystúpil sám. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali 31-ročného muža s poranením hlavy a hrudníka do nemocnice v Bratislave," uviedol Viliam Sládek, hlavný operátor Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR.  

Prevážaný Mercedes sa pri náraze posunul do prednej časti vozidla a za ním upevnená dodávka sa zošmykla na cestu pri krajnici. Úlomky z nepojazdných áut boli vo vzdialenosti niekoľkých metrov od nárazu. Diaľnicu policajti na nevyhnutne potrebný čas uzavreli. Neskôr dopravu usmernili do jedného jazdného pruhu. Nepojazdný vrak odtiahli pracovníci odťahovej služby. To, či si vodič kamión nevšimol alebo sa pod nehodu podpísal iný faktor polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy