Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Stále nejaký problém: Obžalovaný menil už trikrát obhajcu
Zdielať na

Stále nejaký problém: Obžalovaný menil už trikrát obhajcu

TRNAVA / Slavomír, ktorý mal podľa obžaloby podviesť ľudí o minimálne 300-tisíc eur, sa opäť postavil pred sudcu. Konateľ firmy je už vyše roka stíhaný väzobne. Od ľudí mal brať vysoké zálohy a službu nedodať. Pred našimi kamerami bol aj tentokrát zhovorčivý. Naposledy tvrdil, že za jeho väzbu sú zodpovední trnavskí policajti.

"Hádam vidíte, čo napáchal Matovičov režim," reagoval obžalovaný Slavomír Buraj. To, či sa pojednávanie vôbec začne, bolo najskôr otázne. Pre obžalovaného podnikateľa boli na Okresnom súde v Trnave pripravení rovno dvaja obhajcovia. "Pôvodná pani obhajkyňa je hospitalizovaná, takže bolo potrebné zmeniť obhajcu. Bol mu pridelený náhradný," uviedla zástupkyňa poškodených. 

Ten odmietol a podnikateľa zastupovať nechcel. O čom mal informovať aj súd. Medzi ním a obžalovaným malo dokonca prebehnúť aj stretnutie. Na stoličku obhajcu si napokon sadol náhradník. Ten ale prípad nemal dostatočne naštudovaný, a preto žiadal odročenie. V tom sa obhajcovia vymenili a na pojednávaní ho zastupoval práve ten, ktorý ho zastupovať odmietol, pretože mu, zatiaľ, nemala byť doručená odpoveď súdu. "Asi najčastejším dôvodom je prípad, ak sa narušila nevyhnutná dôvera medzi advokátom klientom. Môžu to byť aj dôvody ako pracovná neschopnosť alebo pracovná vyťaženosť toho advokáta," uviedol advokát Milan Ficek. O odročenie žiadal aj Slavomír, ktorý opakovane tvrdí, že mu nebolo umožnené nazrieť do spisu a je s ním oboznámený len na 70 %. Na súd sa chce sťažovať. Vraj sú ovplyvňovaní advokáti a súd je pod tlakom médií. 

Slavomír chodil ku zákazníkom domov, kde im pripravil ponuku. Hneď v ten deň mal žiadať vyplatenie zálohy. Väčšina podvedených mu vyplatila približne 2 000 eur. Niektorí aj oveľa viac. Ďalšie pojednávanie je vytýčené na 14. novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy