Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Prekvapenie pre Nelku, ktorá prežila otravu oxidom uhoľnatým. Ľudia sa jej poskladali na liečbu
Zdielať na

Prekvapenie pre Nelku, ktorá prežila otravu oxidom uhoľnatým. Ľudia sa jej poskladali na liečbu

KOVÁČOVÁ (OKR. ZVOLEN) / Príbeh Nelky z Malého Šariša minulý rok otriasol celým Slovenskom. Prežila otravu oxidom uhoľnatým z plynového kotla. Podarilo sa jej privolať pomoc a záchranárom dokonca otvorila elektrickú bránu. Žiaľ, jej mama neprežila. Nelke zostali následky a potrebuje operáciu, ktorá by ju mala postaviť na nohy.

​15-ročná Nelka je už siedmy týždeň v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej. Po tom, čo prežila otravu z plynového kotla, má stále paralyzované nohy a túži behať ako predtým.

"Pomáham, ako môžem, čo ma mrzí, že som vtedy bol doma a nevedel som pomôcť," povedal Miroslav Hruška, Nelkin sused. Nádejou je operácia v Rakúsku. "Je to operácia členka, kde by mi narovnali tie šľachy," opísala Nelka. Časť sumy za operáciu preplatí poisťovňa, no a na ten zvyšok sa vyzbierali dobrí ľudia, ktorí sa stretli na festivale Hellfest.

"Snáď Nelke pomôžeme, to by bolo krásne," uviedol Martin zo skupiny Heľenine oči. "Som rád, že sme mohli pomôcť," povedal Pavol zo skupiny. Skupinu oslovil silný príbeh, Nelka bola v osudný deň doma s mamou a zachovala sa hrdinsky. Z posledných síl dokázala zavolať pomoc a záchranárom otvoriť bránu. Verí, že sa po operácii bude môcť vrátiť k atletike, ktorej sa predtým venovala. "Môžeme si za rok zabehnúť maratón spolu," povedal Igor z Heľeniných očí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy