Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ošetrovateľka zo Slovenska sa v Rakúsku starala o seniora. Teraz je podozrivá z jeho vraždy
Zdielať na

Ošetrovateľka zo Slovenska sa v Rakúsku starala o seniora. Teraz je podozrivá z jeho vraždy

VIEDEŇ / Dvadsaťštyriročná ošetrovateľka zo Slovenska je podozrivá, že v Geretsbergu v Hornom Rakúsku nožom zabila 82-ročného muža, o ktorého sa starala. Podľa agentúry APA to potvrdila polícia.

Žena mala staršieho muža niekoľkokrát bodnúť, pričom podľa polície bola pod vplyvom alkoholu. Hneď potom mala zavolať jeho nevlastnej dcére. Tá zalarmovala záchranárov, ktorí sa ho ešte snažili oživiť. Žena po čine sama zavolala dcéru seniora, tá sa obrátila na políciu. Ošetrovateľka skončila v nemocnici a polícia ju ešte nemohla vypočuť. Okolnosti prípadu nie sú zatiaľ jasné, píše APA. 

Miesto činu bolo strážené policajtmi. Kriminalistickí technici zaisťovali v interiéri aj exteriéri všetky potrebné stopy, ktoré by mohli pomôcť pri objasňovaní. Ženu zadržali policajti priamo v dome. Podľa prokurátora mala byť dezorientovaná a agresívna.

Slovenka, ktorá je podozrivá z vraždy dôchodcu v HR zatiaľ nevypočutá. Od štvrtkového večera sa nemala s nikým rozprávať a prevezená bola do nemocnice. Podľa našich informácií s psychickými problémami. Vypočuť by ju však mali v najbližšej dobe. Rakúska polícia pre TV JOJ potvrdila, že v sobotu 6. októbra vypočujú aj nevlastnú dcéru obete. Podľa prokurátora zomrel na vnútorné krvácanie v dôsledku viacnásobného bodnutia. Vražednou zbraňou mali byť dva rôzne nože. "V prípade zadržania občana SR v cudzine je náš zastupiteľský úrad o zadržaní informovaný iba v prípade súhlasu dotknutej osoby. Zastupiteľský úrad prípad sleduje. Bližšie informácie k prípadu nebudeme poskytovať práve z dôvodu absencie súhlasu dotknutej osoby," uvádza v stanovisku MZV. Podľa rakúskych médií je vylúčené, že by senior ženu obťažoval, pretože bol odkázaný na lôžko. Prokurátor zároveň podal návrh na jej väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy