Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dýkou zabil svoju tehotnú družku. Mladík si na súde vypočul trest
Zdielať na

Dýkou zabil svoju tehotnú družku. Mladík si na súde vypočul trest

KOŠICE / 20 rokov za vraždu svojej družky, ktorá pod srdcom nosila jeho dieťa. Vtedy 19-ročný Erik ju dopichal dýkou tak, že na následky zranení zomrela. 5. októbra si na súde vypočul svoj rozsudok.

​Krvavý incident sa stal v novembri uplynulého roka okolo pol štvrtej ráno v jednom z domov v Krompachoch. Erik svojej o dva roky mladšej družke, zasadil dýkou viacero rán do hrudníka, brucha a stehna. Na mieste vykrvácala a zomrelo aj dievčatko, ktoré spolu s obžalovaným čakali. Mladík svoje konanie po skutku oľutoval a priznal sa k nemu. Spočiatku mu hrozilo až doživotie, mestský súd však rozhodol miernejšie. Mestský súd mu vymeral 21-ročný trest v najprísnejšom väzení. Spokojný nebol a tak sa voči rozsudku odvolal. Žiadal svoj trest mimoriadne znížiť. Krajský súd však na to dôvod nevidel. Trest mu znížil len o jeden rok. "Krajský súd vo veci sám rozhodol po zohľadnení pripomienok obhajoby a uložil obžalovanému trest odňatia slobody v trvaní 20 rokov nepodmienečne," uviedol obhajca obžalovaného, Ľuboš Dobrovič.

Obžalovaný taktiež žiadal o zaradenie z najprísnejšieho väzenia do väznice so stredným stupňom stráženia. S tým sa však sudca nestotožnil. "Obhajoba aj obžalovaný sa s trestom stotožňujú, berú ho na vedomie," dodal Dobrovič. Voči rozhodnutiu krajského súdu sa odvolať nedá a tak je verdikt právoplatný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy