Jasno
18°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zaživa mu príborovým nožom takmer odrezal hlavu. Vrah z Turca mal úsmev na perách
Zdielať na

Zaživa mu príborovým nožom takmer odrezal hlavu. Vrah z Turca mal úsmev na perách

PEZINOK / Príborovým nožom mu zaživa takmer odrezal hlavu. Pre banálny konflikt kvôli baranovi mladík brutálne zavraždil svojho kamaráta. Martinovi Hromádkovi z obce Malý Čepčín v Turci hrozilo doživotie. Zo súdu napriek vysokému trestu odchádzal s úsmevom na perách. Upozorňujeme, že zábery v článku nie sú vhodné pre maloletých divákov a citlivé povahy.

Martin Hromádka býval u svojho 59-ročného kamaráta Pavla. V Starom Mlyne spolu zabíjali barana. Pavol mu vynadal pretože zviera nedržal poriadne. Práve táto hádka bola spúšťačom brutálnej popravy. Martin si všetko dopredu naplánoval. Nebohého opil, a keď spadol v kuchyni na dlážku vytiahol nabrúsený príborový nožík.

Nasadil si čierne rukavice, chytil ho za vlasy a podrezal mu krk. V rezaní pokračoval a zastavili ho až chrbtové kosti. Keď bolo po všetkom, mŕtve telo odtiahol do izby a schoval ho pod posteľ. Zobral mop a krvavé stopy zmyl. S mŕtvolou v dome býval ešte dva dni ako keby sa nič nestalo.

"Som zobral takú palicu a klopkal som na plech asi pol hodinu. Nikto mi dvere neotváral," opísal sused.

Neskôr ho zadržali policajti a k všetkému sa priznal. Dokonca uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Tá znela 23 a pol roka na tvrdo. V poslednej chvíli si to však pred súdom rozmyslel a dohodu nevzal. "Neuzavriem dohodu. Neberiem nič a neuzatváram žiadnu dohodu a celý senát nanovo. Ja vás aj tak zruším, vy nebudete prokurátor. Ja chcem mať iného," hovoril obžalovaný Martin  Hromádka.

Po pár mesiacoch ho tak čakalo pred súdom druhé kolo. Medzičasom si to mladík rozmyslel a nakoniec dohodu uzavrel. Z pôvodných 23.5 roka sa nakoniec dohodol na 24 rokoch. Medzičasom ho totižto odsúdili za iný skutok. V minulosti ho odsúdili aj za drogy, vlámanie či ublíženie na zdraví.

"Je to v podstate taký istý trest, ako mu bol navrhovaný na začiatku júla. Existuje tam náprava," povedal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Daniel Mikuláš. "Povedal vám, že si to môžete ísť vyskúšať..." reagoval na súde jeho advokát.

Rozsudok v tejto kauze je definitívny a eskorta mladíka odviezdla rovno do väznice. Svoj trest si odpyká medzi tými najhoršími kriminálnikmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy