Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tragédia, pri ktorej zomrel 6-ročný Dávidko: Jeho dedko nehovorí o náhode
Zdielať na

Tragédia, pri ktorej zomrel 6-ročný Dávidko: Jeho dedko nehovorí o náhode

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Obrovská tragédia zasiahla obec Iliašovce. V utorok 3. októbra tam vyhasol život iba 6-ročného chlapca. Počas toho ako sa deti hrali, ho privalila ťažká železná konštrukcia futbalovej bránky. Starostka upozorňuje na problém, že deti sú častokrát na ihrisku samé - bez dozoru rodičov.

Ako prvý o tragédii informoval portál tvnoviny.sk. Tragická detská hra sa odohrala na futbalovom ihrisku v Iliašovciach. Deti pravdepodobne dvíhali futbalovú bránku. Tá spôsobila malému Dávidovi smrteľné zranenia. Podľa príbuzných sa bol Dávid ešte okolo štvrtej popoludní doma napiť. Potom sa vrátil na ihrisko, kde mali s partiou hrať futbal. To bolo posledný krát, kedy ho rodina videla živého. 

"Deti sa hrali s tou veľkou bránou a preklopili ju. Keď ju chceli dvihnúť, Dávidko vraj prebehol pod bránu, oni ju neudržali a spadla rovno na neho," uviedla starostka obce Anna Frankovičová. "Podľa doterajších zistení, počas zdvihnutia kovovej futbalovej brány zo zeme smerom nahor došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k jej následnému pádu a zraneniu maloletej osoby," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Chlapca najprv oživovali obyvatelia dediny, ktorí boli v okolí. Potom s pomocou začali záchranári, no ani tí už neboli úspešní. "Úraz s najväčšou pravdepodobnosťou smeroval do záhlavia. S tým, že tam predpokladám vnútro lebkové krvácanie. Nič také som nevidel ani poranenie kostenej časti hlavy," priblížil obhliadajúci lekár Matúš Bryndza.

Prípad vyšetrujú spišskonovoveskí policajti. Tí musia presne zistiť, ako k tejto smrti dieťaťa došlo. Jeho dedko si myslí, že možno nešlo úplne o nešťastnú náhodu. Vraj tam boli dvaja chlapci, ktorí robili Dávidovi zle. "Oni vždy toho chlapčeka bili, takí boli dotieraví. Ja si myslím, či nie oni tú bránku zdvihli a mu povedali choď, vlez a spustili na neho bránku," reagoval Dávidov dedo Marián Tulej. 

Futbalové ihrisko je podľa starostky neustále k dispozícií všetkým obyvateľom. Areál sa zamyká iba čiastočne. K tragédií došlo, keď tam neboli rodičia detí. "Sú tu rôzne veci. Dieťa sa len zavesí na bránu a môže nešťastne spadnúť. Samozrejme, deti by sa tu nemali pohybovať bez dozoru rodičov," uviedla Frankovičová. "Policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy