Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po hádke bodol svoju manželku priamo do hrude. Vo väzení si odpyká 16 rokov
Zdielať na

Po hádke bodol svoju manželku priamo do hrude. Vo väzení si odpyká 16 rokov

KOŠICE / 16 rokov nepodmienečne. Takýto trest dostal 54-ročný František, ktorý zavraždil svoju manželku v rodinnom dome vo Veľkých Slemencoch. Hrozilo mu až doživotie, no obžalovaný žiadal mimoriadne zníženie trestu.

Na dnešnom prvom hlavnom pojednávaní sa obžalovaný František k vražde svojej manželky priznal a oľutoval.

"Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Ja viem, že za to, čo som urobil, musím dostať trest. Moju manželku mi to nevráti," povedal obžalovaný František. Toto boli slová Františka, ktorý svoju manželku zavraždil. Podľa jeho slov mala jeho manželka Mária užívať lieky a popíjať mala aj alkohol. "Vtedy bola agresívna. Boli časy, kedy ma aj fyzicky napadla, ale to nebolelo až tak ako tie psychické týrania," dodal obžalovaný.

Jedna takáto hádka sa stala aj v osudný deň. So svojou manželkou sa mali najskôr hádať o jeho údajnej nevere, neskôr chytil do ruky nôž pod vplyvom alkoholu a zasadil jej jednu ranu do hrudníka. Zraneniam na mieste podľahla.

"Celkovo je to taká zvláštna situácia, tie okolnosti toho prípadu sú trošku zamotané. Nikto tam nebol, takže žiadny svedok pri tomto prípade," informoval obhajca obžalovaného Radoslav Barna. Pomôcť by jej nedokázali už ani záchranári. Keďže obžalovaný ihneď po skutku oznámil, čo sa stalo, svoj skutok na súde oľutoval a priznal svoju vinu a minulosti nebol nikdy trestne stíhaný, vo väzbe sa správa slušne, obhajca žiadal pre neho trest mimoriadne znížiť. Sudkyňa sa s týmto návrhom aj stotožnila.

"Za to sa odsudzuje na trest odňatia slobody v trvaní 16 rokov nepodmienečne," avizovala sudkyňa Mestského súdu v Košiciach. "Rozhodnutie súdu považujeme za vecné a zákonné," dodal obhajca. Rozsudok právoplatný zatiaľ nie je. Obžalovaný, ale aj prokurátorka si ponechali lehotu na rozmyslenie si podania odvolania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy