Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pre 240 eur dobil vlastnú babku. Teraz žiadal miernejší trest
Zdielať na

Pre 240 eur dobil vlastnú babku. Teraz žiadal miernejší trest

KOŠICE / Vlastnú babku najskôr udieral rukami, potom do nej kopal a nakoniec ju zavrel do komory a pustil plyn. Žena o pár dní na to v nemocnici zomrela. Vtedy len 18-ročný vnuk zabíjal pre 240 eur, ktoré chcel použiť na alkohol a cigarety.

Za vraždu svojej babky odmietol 17 rokov, sudkyňa mu potom vymerala 24-ročný trest v najprísnejším väzení. Spokojný nebol, a tak do dotiahol až na najvyšší súd. Ten prípad vrátil opäť na kraj.

Mladík svoju babku udieral do hlavy a keď spadla na zem, začal do nej kopať. No a aby toho nebolo málo, v komore jej pustil plyn. Babku nechal ležať v bezvládnom stave a on zatiaľ z domu odišiel prepiť peniaze, ktoré jej spod vankúša ukradol. Všetko sa to stalo len kvôli 240 eurám.

Mladík o pár hodín na to zavolal záchranku, žena bola však už v bezvedomí. O tri týždne na to zomrela v nemocnici.

​Sudca krajského súdu mu určil 24-ročný trest. Spokojný nebol, a tak podal dovolanie až na najvyšší súd. Ten rozsudok spred troch rokov zrušil, a to kvôli porušenému zákonu v neprospech obvineného. "Jednak poľahčujúce okolnosti tam boli - ten vek blízky mladistvému, to je základná. Ďalšia - on sám urobil oznámenie o tom, že spáchal trestný čin, zavolal na políciu," uviedol  Marián Jusko, obhajca obvineného. 

Žiadali tak mimoriadne zníženie trestu o jednu tretinu, sudca krajského súdu na to však dôvod nevidel. "Neboli dôvody na mimoriadne zníženie trestu, tento skutok bol veľmi brutálny. Rozsudok považujeme za zákonný, spravodlivý a odôvodnený," uviedol krajský prokurátor.

Sudca mu tak znížil trest iba o jeden rok. Vo väzení s najprísnejším strážením strávi tak 23 rokov nepodmienečne. Rozsudok je právoplatný a odvolať sa voči nemu už nedá. Obžalovaný však aj tak spokojný nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy