Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Brutálna vražda podnikateľa: Z objednávky sťatej hlavy obžalovali Mikuláša Černáka
Zdielať na

Brutálna vražda podnikateľa: Z objednávky sťatej hlavy obžalovali Mikuláša Černáka

PREŠOV / Jedna z najbrutálnejších vrážd v histórii Slovenska je na súde v Prešove. Podnikateľa zo Spiša zavraždili tak, že mu odrezali hlavu. Obžalovaný je doživotne odsúdený Mikuláš Černák. Žeby za tým mohol byť on, to sa nepozdáva nielen jeho advokátovi ale ani pozostalým.

​Bola to jedna z najbrutálnejších mafiánskych vrážd z konca 90. rokov. Podnikateľovi zo Spiša odrezali hlavu a jeho pozostatky nechali na poli. Z objednávky jeho vraždy viní obžaloba dnes na doživotie odsúdeného bossa Mikuláša Černáka. S tým jeho obhajca nesúhlasí. Nepozdáva sa to ani pozostalým. V tom čase bol Mikuláš Černák vo vyšetrovacej väzbe. "Dôkazy nasvedčujú tomu, že ho o to požiadal," uviedol prokurátor okresnej prokuratúry Dominik Pastier.

Zmysel to nedáva ani synovi zavraždeného podnikateľa: "Nevidím v tom logiku, keď sa už priznal k toľkým vraždám, prečo by sa nepriznal k tejto." Vraždu podnikateľa Petra Suržina začali kriminalisti vyšetrovať ešte v roku 1998. Telu chýbala hlava. Bola odrezaná tesne nad ramenami. Vykonávateľom vraždy mal byť Alojz Házy.

Vrah už nežije

Zabili ho pár mesiacov po Petrovi Suržinovi. Pred súdom mu tak vina nikdy preukázaná nebola. I keď prokuratúra tvrdí, že vyšetrovanie a dokazovanie tomu nasvedčuje. Od vraždy ubehlo 25 rokov. "Nemyslím, že sa to niekedy vyrieši. Ten, ktorý ho zabil tu už nie je. Neočakávam od toho niečo veľké," dodala Petrana, dcéra zavraždeného. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy