Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tragická zrážka s nákladným autom: Na horskom úseku muž nečakane stočil volant
Zdielať na

Tragická zrážka s nákladným autom: Na horskom úseku muž nečakane stočil volant

NIŽNÁ BOCA / Smrteľná nehoda sa stala dnes napoludnie v Nižnej Boci. 42-ročný vodič z Michaloviec sa v protismere zrazil s nákladným autom. Vodič nákladiaku, ktorý viezol asi 30 kubíkov dreva, alkohol v dychu nemal.

"Viezol som drevo z Oravskej Polhory smer Polomka do fabriky a v zákrute auto vošlo do protismeru. Nedokázal som tomu zabrániť. Snažil som sa to strhnúť, aby sa odrazil, alebo aspoň šuchol," uviedol vodič nákladného auta. Po zrážke ostali z auta iba kusy šrotu. Ako prví rýchlo pomáhali vodiči, ktorí išli okolo. Prišli aj záchranári a hasiči. Hasiči vyprosťovali muža z havarovaného auta. Na záchranu 42-ročného muža bol povolaný aj vrtuľník. Následky zrážky ale boli nezlučiteľné so životom a zraneniam podľahol.

Nie je vylúčené, že muž za volantom dostal mikrospánok. "Zdalo sa, ako keby zaspal. Z ničoho nič prešiel do protismeru, ani nebrzdil," tvrdí vodič nákladného auta. Horský priechod Čertovica bol na dlhý čas pre nehodu uzavretý. Polícia neskôr sprejazdnila jeden jazdný pruh a regulovala dopravu. "Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy