Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Z jasličiek sa stalo zariadenie na predaj drog: Tri deti sa otrávili, jedno zomrelo
Zdielať na

Z jasličiek sa stalo zariadenie na predaj drog: Tri deti sa otrávili, jedno zomrelo

NEW YORK / Z jasličiek pre deti urobili zariadenie na predaj drog. A doplatili na to tí najmenší. Deti prišli do kontaktu s fentanylom, ktorý sa v budove nachádzal. Ročný chlapec zomrel, tri ďalšie deti skončili v nemocnici. Prevádzkovateľka jasieľ v americkom Bronxe je už vo väzbe.

Prípad predávkovania detí drogami šokoval verejnosť už pred niekoľkými dňami. Rodičia v presvedčení, že ich deti sú v dobrých rukách, zverovali svoje ratolesti dílerom drog. 

"Naši ľudia našli v jasliach veľké množstvo fentanylu, stroje na lisovanie a balenie narkotík na ich distribúciu. Drogy sa nachádzali aj v skrini na karimatkách, na ktorých sa neskôr deti hrali."

Opatrovateľka v jasliach spanikárila, keď sa jej štyri deti nepodarilo zobudiť zo spánku. Namiesto toho, aby zavolala pomoc, kontaktovala najskôr svojho druha, aby drogy z jasieľ odniesol. O niekoľko minút neskôr opustil škôlku a ušiel zadnou uličkou s dvomi plnými taškami. To všetko sa dialo, kým štyri bábätká trpeli následkami otravy fentanylom a zúfalo potrebovali pomoc.

Lekárom sa podarilo zachrániť tri deti, iba ročný Nicholas sa už ale nezobudil. Policajti zatkli prevádzkovateľku jaslí a muža, ktorý si v zariadení prenajímal izbu. Išlo zrejme o bratranca jej muža. Ten je stále na úteku. Díleri z jasličiek čelia 11 obvineniam vrátane zabitia a ublíženia na zdraví. Za to, čo spáchali, im hrozí 20 rokov až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy