Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž surovo zabil 2-ročné dieťa svojej priateľky. Vypočul si trest
Zdielať na

Muž surovo zabil 2-ročné dieťa svojej priateľky. Vypočul si trest

KOŠICE / Po hlavičke mu mal najmenej 12-krát skákať a stúpať nohou, neskôr ho podľa obvinenia hodil aj o zem. 2-ročný Denis zomrel v nemocnici na následky zranení. Obvineným je priateľ jeho matky. Na súde si už vypočul svoj trest.

K skutku došlo v nelegálnej osade na Jarmočnej ulici v Košiciach. 19-ročný Jaroslav mal už aj v minulosti problémy s políciou, dokonca kvôli týraniu predošlej družky.  "My sa s nimi nestretávame, lebo vieme, aká to je rodina," tvrdí bratranec obžalovaného. 16-ročná Vranovčanka sa s ním mala spoznať cez sociálne siete. Do Košíc prišla aj so svojimi 3 deťmi. "Tvrdil, že budem mať dobrý život, tak ma presvedčil. Taká som bola šialená, že som mu naletela," priznala matka zabitého dieťaťa.

Po pár dňoch však obžalovanému Jaroslavovi začal chlapček vadiť, a tak ho domlátil až na smrť. "Vadilo mu, že plače alebo čo. Všetko mu vadilo, vonku ma nepúšťal," povedala matka. Na hlavnom pojednávaní sa mladík ku skutku priznal.

Svoju vinu oľutoval

"Áno, priznávam sa, že som vinný a ľutujem to veľmi," uviedol Jaroslav. Zatiaľ čo v pojednávacej miestnosti sudca rozhodoval o treste pre obžalovaného, na chodbe bolo rušno a obe rodiny sa navzájom osočovali. Sudca mladíkovi uložil trest vo väzení v trvaní 10 rokov s minimálnym stupňom stráženia. "Súd rozhodol v rámci zákonom stanovenej trestnej sadzby, ktorá je v tomto prípade od 9 do 12 rokov odňatia slobody nepodmienečne a zároveň v súlade s našim návrhom, takže odvolanie proti vyhlásenému rozsudku sme nepodali," informovala hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Jánová. Nikto sa voči rozsudku neodvolal a tak verdikt mestského súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy