Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Silný náraz prelomil motorku na dve časti. Zasahoval aj vrtuľník
Zdielať na

Silný náraz prelomil motorku na dve časti. Zasahoval aj vrtuľník

DLHÁ VES / Tak futbalisti ako aj ich fanúšikovia v obci Dlhá Ves pri Rožňave v sobotu popoludní priamo zo zápasu utekali na pomoc zraneným po dopravnej nehode. Tá sa stala na ceste hneď vedľa futbalového ihriska. Čelne sa tu zrazil motorkár s osobným autom. Na miesto bola privolaná aj vrtuľníková záchranná služba.

48-ročný vodič sa vracal z futbalového zápasu, ktorý sa odohrával na ihrisku hneď vedľa hlavnej cesty, keď sa mu z ničoho nič v jeho jazdnom pruhu objavil motorkár. Vodič sa pred kamerou vyjadriť nechcel, mimo nej však povedal, že išlo o sekundy a aj on sa obával o svoj život. Náraz bol taký silný, že motorku prelomil na dve časti. "Po náraze motocyklistu vymrštilo cez strechu vozidla a dopadol za vozidlo na trávnatý porast na okraji cesty," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice

Išlo o veľkú ranu, ktorú počuli i videli tak futbalisti, ako aj ich fanúšikovia, ktorí okamžite z ihriska utekali zraneným na pomoc. "Už som len videl, že všetci ľudia utekajú sem hore k ceste a všetci zasahovali, snažili sa zachrániť ešte pána a volali záchranné služby," tvrdí okoloidúci. "Išlo o čelnú zrážku motocyklistu s OMV, pri ktorej 61-ročný motocyklista poľskej národnosti utrpel vážne poranenie hlavy, pričom ostal ležať v bezvedomí," informovala Hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

Na miesto bol privolaný aj záchranársky vrtuľník

Žiaľ, záchranári už motorkárovi pomôcť nedokázali. "Aj napriek maximálnemu úsiliu sa záchranárom nepodarilo motocyklistu zachrániť a svojim rozsiahlym zraneniam na mieste podľahol," dodala Hopjaková. Vodič auta ako ani jeho 18-ročný syn sa pri nehode nezranili. Obidvaja ale boli v šoku. "Policajti na mieste tragickej dopravnej nehody vodiča podrobili dychovej skúške, jej výsledok však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdil," doplnila Ivanová. 

O zdemolované vozidlá sa na ceste postarali hasiči. Úsek cesty, na ktorom ku dopravnej nehode došlo riadili počas jej vyšetrovania v jednom pruhu policajti
"Prečo motocyklista prešiel do protismeru a aká bola presná príčina vzniku dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania rožňavských dopravných policajtov," zhodnotila policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy