Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Ešte nemá vodičák a už sa naháňal s políciou. Mladík nezvládol zákrutu
Zdielať na

Ešte nemá vodičák a už sa naháňal s políciou. Mladík nezvládol zákrutu

MARGECANY / V Margecanoch si večer mali traja mladíci bez dovolenia vziať auto od príbuzných a vydať sa s ním na výlet na benzínku. Keď si tam všimli policajnú hliadku, trojica rýchlo naskákala do auta a vo vysokej rýchlosti začali unikať. Naháňačka trvala iba pár kilometrov. Z Jakloviec prešli do Margecian, kde 17-ročný nevodič Štefan nezvládol zákrutu.

V blízkosti železničnej stanice po nich ostal viac ako 30 metrový šmyk. Zdemolovali kontajnery a tvrdým nárazom posunuli poltonový kameň. Auto následne vrazilo do plota. Miestna krčmárka môže hovoriť o obrovskom šťastí. Pár okamihov pred nárazom stála v dráhe auta. "Kolegyňa išla akurát vyhodiť fľaše z krčmy a akurát sa rozbehlo. Sekunda a by ju nabral. Druhýkrát sa narodila," tvrdí krčmárka. 

Tvrdí, že ho prinútili

Ako to býva, pri takýchto naháňačkách ani mladíci polícií ujsť nedokázali. O chlapcov sa museli následne postarať zdravotníci, keďže tvrdý náraz ich zranil. Jeden sa sťažoval na bolesť v nohe. Dvaja boli poudieraní z nárazu. Mladík, ktorý riadil tvrdil, že kamaráti ho prinútili šoférovať.

Auto vzal svojím príbuzným, údajne bez ich vedomia. "Nevodiča gelnickí policajti, ktorí boli na mieste ako prví, podrobili dychovej skúške. Jej výsledok však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdil. Prečo si Štefan, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia sadol za volant, aj ďalšie okolnosti vzniku dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy