Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Z letiska do väzby: Za krádež auta mužom hrozí vysoký trest
Zdielať na

Z letiska do väzby: Za krádež auta mužom hrozí vysoký trest

HUMENNÉ / Počas policajnej razie pri Humennom zadržali dvoch mužov a dve ženy na luxusnom aute, ktoré bolo ukradnuté z nemeckého letiska. Hoci sa najprv tvárili rozhorčene, polícia mala dosť argumentov na to, aby mužom nasadila putá. Obom hrozí 12-ročný trest. Nepomohla im ani sťažnosť. Krajský súd rozhodol nekompromisne.

Policajti zastavili na hlavnej ceste pri Humennom síce dve vozidlá, no zaujímalo ich iba jedno. Bolo totiž ukradnuté z nemeckého letiska. "Bolo odcudzené z areálu auto požičovne na letisku v Dusseldorfe v Nemecku," informovala Zuzana Hrabovská z odboru Komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru SR. Po policajnej razii skončili v putách dvaja cudzinci – Ukrajinec a Gruzínec.

Prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru. So zadržanými mužmi boli aj dve ženy, tie ale prepustili na slobodu. Mužov polícia obvinila z trestného činu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. "Takýmto konaním obaja muži prechovávali a užívali výnos z trestnej činnosti v hodnote najmenej 94-tisíc eur," doplnila Hrabovská. 

Sťažnosť im zamietli

Sudca ich síce vzal do väzby, no obvinení s tým nesúhlasili a voči rozhodnutiu podali sťažnosť. "Senát krajského súdu v Prešove na neverejnom zasadnutí rozhodol o zamietnutí sťažnosti obvinených proti rozhodnutiu okresného súdu o ich vzatí do takzvanej útekovej a preventívnej väzby," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Rozhodnutie Okresného súdu Humenné v spojení s rozhodnutím krajského súdu je právoplatné. Ak sa im vina preukáže, luxusné auto ich môže dostať do väzenia až na 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy