Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická nehoda motorky s dodávkou: Motorkára oživovali dlhé minúty
Zdielať na

Tragická nehoda motorky s dodávkou: Motorkára oživovali dlhé minúty

RADOŠINA / 25-ročný motorkár prešiel do protismeru a to ho stálo život. Nehoda sa stala neďaleko Radošiny na horskom priechode Havran. O pár hodín neskôr sa v okrese Topoľčany zrazil 45-ročný motorkár s dodávkou. Našťastie sa vážne nezranil, ale šoférovať nebude môcť dlho.

25-ročný Šimon išiel domov do Veľkých Rypňán. Mal to iba pár kilometrov do cieľa, keď v tomto úseku skrížil cestu dodávke, ktorá išla oproti. "Vodič motocykla pravdepodobne v zákrute prešiel do protismeru," Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Do dodávky mladík vrazil, poľský vodič bol po nehode v šoku ale bez zranenia. Motocyklistu ratovali svedkovia a záchranári. Na mieste ho dlhé minúty oživovali. "Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulancie záchrannej zdravotnej služby vrátane záchranárskeho vrtuľníka. Žiaľ i napriek snahe záchranárov, jeden muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," Viliam Sládek, hlavný operátor OS ZZS.

Okolnosti tejto tragédie polícia vyšetruje, na mieste zaisťovali stopy niekoľko hodín. Vo chvíli keď policajti dokumentovali túto tragickú nehodu v okrese sa stala o pár kilometrov sa stala ďalšia. Taktiež motorkár narazil do dodávky.

V tomto prípade motorkár za obcou Malé Rypňany prešiel do protismeru a čelne vrazil do dodávky. Muž skončil v nemocnici so zranenou nohou. Problém však nastal, keď policajti zisťovali či nešoféroval pod vplyvom alkoholu. "Vodiča chceli podrobiť dychovej skúške, ktorú však odmietol a odmietol aj odber krvi," dodala Borloková.

Aj keď vodič odmietol dychovú skúšku berie sa to tak, akoby bol pod vplyvom alkoholu, prišiel o vodičský preukaz. "Začali sme stíhanie pre prečin pod vplyvom návykovej látky," doplnila na záver Borloková.

tvjoj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy