Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Prišiel na bicykli s čelovkou a batohom. Zlodeja však prekvapil alarm
Zdielať na

Prišiel na bicykli s čelovkou a batohom. Zlodeja však prekvapil alarm

STUPAVA / Vlámal sa do dreveného domčeku, no prekvapil ho alarm. Nebolo to prvýkrát, čo na čučoriedkovej farme v Stupave úradoval zlodej. Tentokrát ho ale zachytila kamera. Ak by ste muža na záberoch spoznali, zavolajte na bezplatné číslo 158.

Neznámy muž sa vybral na nákup na čučoriedkovú farmu krátko pred pol nocou. Na miesto toho, aby za tovar zaplatil, si ho zobral so sebou aj s peniazmi. No a urobil to zaujímavým spôsobom. Zlodej prišiel na bicykli. Na hlave mal čelovku a na chrbte turistický batoh s karimatkou. Prelomil zámok na bránke a tak sa aj so svojim tátošom dostal do areálu. "Odstavil si ho, prišiel ku dverám, roztiahol si ich, vylomil zámok a dostal sa do vnútra. Potom začal húkať alarm," vyjadrila sa majiteľka farmy, Jana Dittrichová.

Majiteľku zobudilo upozornenie na jej telefóne

I keď ihneď zavolala políciu, muža už nechytili. Ten sa totiž alarmu zľakol a vo vnútri sa nezdržal ani 15 sekúnd. Nahádzal do batohu, čo sa dalo a dal na na útek. "Nejaké víno, nejaká šťava, nejaký čaj. Drobné zobral tak, že zobral celý kelímok, kde vlastne sa ukladajú, triedia peniaze. Dal si ich do úst a s tým odišiel," opísala majiteľka. Niečo podobné sa im stalo už pred rokom a to dokonca dvakrát. Vtedy sa zlodejovi podarilo ukradnúť okrem malej hotovosti a tovaru aj terminál. Tentokrát to ale vyzeralo tak, že išiel na istotu. Nečakal však kamery a alarm, ktoré si medzičasom nechali nainštalovať. "Teraz si otvoril bránu, aby vedel zobrať aj sklenený tovar. Predtým ten tovar prehadzoval cez plot," dodala majiteľka. Či išlo o toho istého páchateľa, známe nie je. Ak by ste ale muža na záberoch spoznali, neváhajte a kontaktujte políciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy