Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Telo ženy, po ktorej pátrali niekoľko mesiacov, našli vycvičené psy v hĺbke 44 metrov
Zdielať na

Telo ženy, po ktorej pátrali niekoľko mesiacov, našli vycvičené psy v hĺbke 44 metrov

PRAHA / Z dna Slapskej priehrady vytiahli kriminalisti telo ženy, po ktorej pátrali niekoľko mesiacov. Špeciálne vycvičené psy dokázali označiť pach ľudského tela v hĺbke až 44 metrov. Telo si prevzala tzv. mordparta a teda špeciálny vyšetrovací tím. Za vraždu zatkli syna priateľa obete.

Dva nemecké ovčiaky, policajné psy Akim a Pita, štekaním naznačujú miesto, kde cítia pod hladinou mŕtvolu. "Mŕtvolu vyčuchali z hĺbky 44 metrov. Celý proces prebieha tak, že pes jazdí so psovodom po vodnej hladine v člne a keď zacíti hnilobný zápach, tak začne štekať a presne tak sa stalo v tomto prípade," uviedol Jan Daněk, hovorca polície. 

"Každú chvíľu sa čaká na to, že hranice sa posúvajú, aj na tých 44 metrov treba dlhodobý výcvik. A samozrejme treba aj dobré počasie a dobre cvičeného psa," ozrejmil David Vedral, psovod. Dno najskôr preskúma špeciálny dron a sonar, na konci sa do vody potopí potápač. Našiel torzo ženy, po ktorom kolegovia v práci pátrajú už od februára tohto roku.  

"Po ostatok prišli potápači, ktorí sú špeciálne vycvičení pre takéto miesta," dodal Daněk. Polícia muža zatkla a obvinila z vraždy, hrozí mu až výnimočný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy