Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Kuriózna krádež: Zlodeji sa ulakomili na odkvapové rúry
Zdielať na

Kuriózna krádež: Zlodeji sa ulakomili na odkvapové rúry

BRATISLAVA / Pokračujeme kurióznou krádežou v Bratislave. Zlodeji sa ulakomili na odkvapové rúry, s ktorými išli na trolejbus. Zasiahli však mestskí policajti a oboch krátko po krádeži našli. Jeden z nich sa už podobného skutku dopustil aj v minulosti.

"Hliadky mestskej polície na základe oznamu na linku 159 pátrali po dvoch osobách, ktoré v centre mesta na Michalskej ulici odcudzili kovové odkvapové rúry," informovala Barbora Krajčovičová, hovorkyňa Mestskej polície Bratislava. Tie následne vložili do čierneho vreca na odpadky a z miesta odišli. Hneď po krádeži si to namierili na zastávku MHD, kde nastúpili do trolejbusu.

Z Hodžovho námestia aj s odkvapovými rúrami v čiernom vreci na odpadky chceli dostať do mestskej časti Ružinov. Mestskí policajti následne oslovili vodiča aj cestujúcich, či ich náhodou nevideli. "Vodič trolejbusu a cestujúci ktorí osoby podľa opisu spoznali nasmerovali policajtov na Karadžičovu ulicu, kde mali osoby vystúpiť," priblížila Krajčovičová.

Krátko na to ich už policajti našli. Keď ich žena s mužom zbadali, snažili sa zrýchliť krok a vrece s lupom odhodili do trávy. Keď sa kovových odkvapov zbavili, sadli si na zem. Do reči im príliš nebolo, no neskôr začali policajtom odpovedať.

Vrece našli policajti len kúsok od miesta, kde kontrolovali zlodejov. "Pri overovaní totožnosti bolo zistené, že muž sa podobného skutku v priebehu posledných 12 mesiacov už dopustil," informovala Krajčovičová. To znamená, že sa dopustil trestného činu. Obaja sú už v rukách polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy