Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V jeden deň stihol ukradnúť dve autá a s oboma aj havarovať. Vinníka chytili v Poľsku
Zdielať na

V jeden deň stihol ukradnúť dve autá a s oboma aj havarovať. Vinníka chytili v Poľsku

HORNÝ ZEMPLÍN / Najprv ukradol jedno auto, s ktorým havaroval. Potom ukradol ďalšie a aj s tým havaroval. Tentoraz až v Poľsku. 25-ročný vodič to stihol za jeden deň. Polícia ho obvinila a už dostal trest.

Prvé auto ukradol rovno z dvora rodine z obce Naciná Ves v michalovskom okrese. Prešiel ním desiatky kilometrov a v Medzilaborciach havaroval. "On bol asi opitý alebo nadrogovaný," povedal obyvateľ Medzilaboriec.

Vybral sa hľadať ďalšie auto, ktoré by mohol odcudziť. A našiel, aj s kľúčmi v zapaľovaní. Tiež z dvora rodinného domu a tiež na ňom havaroval. Tentoraz až v Poľsku.

Všetko stihol počas jedného dňa, no aj policajti boli rýchli. "Muž bol zadržaný na slovenskej strane. Ukradnuté motorové vozidlo bolo nájdené na území Poľskej republiky," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove

Mladého muža polícia obvinili z prečinu krádeže v súbehu z prečinom porušovania domovej slobody. Do trestného konania bol prizvaný Kriminalistický a expertízny ústav policajného zboru na vypracovanie znaleckého posudku k zaisteným stopám.

Sudca muža poslal do väzby. Pred súdom nám na každú otázku odpovedal rovnakými slovami. "Ale, nie je to srandovné," povedal obvinený vodič. To, či bol v čase jazdy bol vplyvom návykovej látky polícia nezverejnila. Z rozhodnutia súdu však vyplýva, že obvinený mladík s tým zrejme problém má.

Okresný súd v Humennom schválil dohodu o vine a treste a uznal ho za vinného z oboch trestných činov. "Súd mu za to uložil úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov, ktorého výkon podmienečne odložil na skúšobnú dobu v trvaní 20 mesiacov. Taktiež mu uložil ochranné protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou," ozrejmila Anna Kolářová, zastupujúca hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Taktiež dostal trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov v trvaní 24 mesiacov a nahradiť spôsobenú škodu poškodenej vo výške viac ako 2000 eur. Rozhodnutie je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy