Oblačno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Róbert T., známy pod prezývkou Čučo, vyskočil z okna. Bol svedkom mafiánskej vraždy
Zdielať na

Róbert T., známy pod prezývkou Čučo, vyskočil z okna. Bol svedkom mafiánskej vraždy

ŠTÚROVO / Korunný svedok v prípade vraždy Sýkoru opäť skákal z okna na treťom poschodí v Štúrove. 52-ročný muž na rozdiel od vlaňajšieho vyčíňania, keď pod vplyvom omamných látok, poskakovaním poškodil 9 áut, tentoraz skončil v nemocnici. V bezvedomí a v život ohrozujúcom stave ho tam previezol vrtuľník.

52-ročný muž zo Štúrova si o druhej popoludní sadol na parapet okna svojho bytu a nebolo to po prvýkrát. Zakrátko balansujúci potetovaný muž v okne na 3. poschodí zmenil polohu. Polkou tela sa vyklonil až k múru činžiaku, pričom sa jednou rukou akoby pridržiaval.

Vzápätí padol na zem a mestskí policajti, ktorých privolali susedia, už volali záchranárov, ktorí ho vrtuľníkom previezli do novozámockej nemocnice. "Pacient je hospitalizovaný na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny je v umelom spánku a v ohrození života," uviedla Ľubica Juríková, FNsP v Nových Zámkoch.

To či šlo o pokus o samovraždu, alebo čin pod vplyvom omamných látok, vyšetruje aj polícia. "Aby bolo možné s určitosťou vylúčiť cudzie zavinenie tejto udalosti, polícia okolnosti prípadu vyšetruje ako podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví," ozrejmila Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Róbert T., známy pod prezývkou Čučo, z rovnakého okna vyskočil aj pred rokom. Pod vplyvom kokaínu vtedy pád prežil s prasknutými rebrami a členkami a potrhanými svalmi. Dokonca stihol poskákať po autách a 9 z nich poškodil, kým ho polícia nezadržala. Róbert T. je známy nielen ako policajný informátor, ale aj korunný svedok v prípade vraždy bratislavského bossa podsvetia Miroslava Sýkoru.

Tesne pred incidentom spred roka sa vrátil z väzenia, odsúdili ho za streľbu na čerpacej stanici v Želiezovciach. Aj vtedy bol pod vplyvom omamných látok. "Viac informácii k veci nemôžeme verejnosti poskytnúť," dodala Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy