Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V kopcoch našli telo mŕtveho muža. Už niekoľko dní po ňom pátrali známi aj policajti
Zdielať na

V kopcoch našli telo mŕtveho muža. Už niekoľko dní po ňom pátrali známi aj policajti

BANSKÁ BYSTRICA / Hľadali ho kamaráti aj príbuzní. 47-ročný Michal sa asi týždeň nikomu nehlásil. Behávať chodieval po lesných trasách pri Banskej Bystrici, kde ho videli aj naposledy. Pátranie má však smutný koniec, jeho bezvládne telo našli v strmom zráze. Pri jeho znášaní asistovali aj hasiči.

​Lesné cesty medzi Banskou Bystricou a Riečkou poznal veľmi dobre, Michal tadiaľ často behával, podľa kamarátov bol dobrým bežcom. Práve niekde v týchto miestach športoval aj keď ho videli naposledy. Nezvestnosť nahlásili na polícii, no kamaráti ho neúnavne hľadali aj na vlastnú päsť.

Bezvládne telo našli jeho kamaráti, hľadali ho niekoľko dní. Najskôr si všimli batoh v tráve, spoznali, že patrí nezvestnému kamarátovi. Telo objavili niekoľko metrov pod chodníčkom, v strmom a ťažko prístupnom zráze. "Hliadka bola privolaná k asistencii polícii," uviedol Matej Kohút z Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Hasiči sa na miesto dostali pešo, do strmého terénu zliezli. "Osoba bez známok života bola naložená na nosidlá a transportovaná v neprístupnom teréne až k vozidlu pohrebnej služby," priblížil Kohút. Telo previezli na súdnu pitvu.

Príčina smrti zatiaľ zostáva neznáma. Čo sa mohlo v lese stať, s určitosťou nevie povedať nikto. Či išlo o cudzie zavinenie, nešťastnú náhodu či zdravotné problémy vyvolané horúčavami, toto všetko bude zisťovať počas vyšetrovania polícia. "Poverený príslušník začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala Petra Kováčiková hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy