Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
U mladíkov zadržali niekoľko tisíc dávok marihuany. Pred súd prišli so srdcervúcim plačom
Zdielať na

U mladíkov zadržali niekoľko tisíc dávok marihuany. Pred súd prišli so srdcervúcim plačom

TRENČÍN / Napriek rôznych politickým ohlasom o dekriminalizácii marihuany je u nás obchodovanie s touto drogou stále závažný trestný čin. Najnovšie kriminalisti zadržali dvoch mladíkov, u ktorých našli niekoľko tisíc dávok sušiny. Hrozia im minimálne 10-ročné tresty.

Jeden so srdcervúcim plačom, druhý so stoickým pokojom. Takto policajti priviezli na Okresný súd v Trenčíne dvoch mužov, ktorí čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu drogovej trestnej činnosti. Obaja mali v Trenčíne a blízkom okolí obchodovať s marihuanou. "Na základe vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 30-ročný muž od presne nezistenej doby najmenej od januára 2022 až doposiaľ neoprávnene vo väčšom rozsahu prechovával v mieste svojho trvalého bydliska aj v mieste svojho prechodného pobytu, v chate v okrese Trenčín, omamnú látku - rastliny z rodu Cannabis," informovala Ingrid Krajčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Aj mladší z dvojice, 26-ročný Roman, si podľa vyšetrovateľky marihuanu zadovažoval nielen pre svoju potrebu, ale najmä na jej ďalší predaj. Kriminalisti vykonali u oboch domové prehliadky a zaistili najmenej sedem veľkých plastových vreciek plných sušiny. "Na základe predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ by zo zaisteného množstva drogy bolo možné pripraviť minimálne 2 941 bežných jednorazových dávok drogy, ktorá je spôsobilá po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa," priblížila Krajčíková. Mužom hrozia vysoké tresty. Prokurátor navyše žiadal, aby boli obaja do ukončenia vyšetrovania stíhaní vo väzbe.

Príchod dvojice obvinených na súd bol mimoriadne emotívny. Jedného z nich prišli povzbudiť rodinné príslušníčky a muž sa dostal na pokraj psychického zrútenia. "Ja myslím, mama, stále iba na deti. Mama, ja ťa hrozne ľúbim, ja som ti to nikdy nepovedal, nehneváš sa na mňa, prosím?" uviedol obvinený. Sudca sa však obmäkčiť nenechal a obaja mladí muži si na začatie súdneho procesu počkajú za mrežami. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," uzavrela Krajčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy