Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Spôsobil zrážku, aby zabil svoju priateľku. Úkladná vražda spočiatku vyzerala ako nehoda
Zdielať na

Spôsobil zrážku, aby zabil svoju priateľku. Úkladná vražda spočiatku vyzerala ako nehoda

REVÚCA / Vyšetrovanie tragickej nehody z Revúcej ukončili. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na vodiča obžalobu. Ako prvý o tom informoval denník Korzár. Podnikateľ Marián V. sa už o približne mesiac postaví pred súd. Vinia ho za to, že úmyselne narazil do auta svojej bývalej priateľky. Irina zraneniam na mieste podľahla. Hrozí mu až 25-ročné väzenie.

Bolo to v lete minulého roka. Najskôr to vyzeralo iba ako dopravná nehoda. Čelná zrážka dvoch áut sa skončila fatálne pre 43-ročnú Irinu. Za volantom druhého auta sedel jej bývalý priateľ Marián. Ten ju už ale niekoľko kilometrov pred zrážkou ohrozoval. Volala s kamarátkou.

"Bývalý partner ju vytláčal z cesty, takže cítila, že je v ohrození života," uviedla kamarátka nebohej Iriny. Počas vyšetrovania, ktoré prevzala Národná kriminálna agentúra, ale došlo ku prekvalifikovaniu trestného činu na obzvlášť závažný zločin vraždu. Mariána približne 4 mesiace po tragédii zadržali a rozhodovali o väzobnom stíhaní. Dôvodom bola úteková väzba. Súd mal ale iný názor.

"Na základe rozhodnutia súdu je osoba stíhaná na slobode, pričom jej súd neuložil obmedzenia," informovala hovorkyňa ŠP Zuzana Drobová. Muž je teda niekoľko mesiacov stíhaný na slobode. Býva stále v Revúcej, v byte svojich rodičov, na sídlisku. Susedia ho vídajú iba veľmi zriedka.

Väčšinou vychádza, keď ide ku lekárovi. Momentálne sa podľa nich už pohybuje sám, pomocou paličky. "Ako keby sa nechumelilo. O barličke. Každý na neho zazerá. Život sa mu absolútne nezmenil. To je choré toto. Tak dlho to trvá," vyjadrila sa obyvateľka Revúcej. Býva sám, podľa susedov za ním chodí sestra a jedna z dcér. V čase našej návštevy však doma nebol alebo dvere naschvál neotvoril. Vyšetrovanie dopravnej nehody už ukončili.

"Na uvedenú osobu podal špeciálny prokurátor obžalobu z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy," informovala Drobová. Podľa trestného zákona mu hrozí 20- až 25-ročné väzenie. V prípade úkladnej vraždy už vytýčili aj hlavné pojednávanie. To sa začne 11. októbra ráno na súde v BB.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy