Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Mohlo to skončiť fatálne: Deti chceli podpáliť čerpaciu stanicu
Zdielať na

Mohlo to skončiť fatálne: Deti chceli podpáliť čerpaciu stanicu

HUMENNÉ / Dieťa chcelo podpáliť čerpaciu stanicu. Rozlialo a zapálilo pohonné látky. Polícia to vyšetruje ako zločin všeobecného ohrozenia. Tento hlúpy a riskantný čin mohol mať pre obyvateľov malého mesta na východe Slovenska fatálne následky.

Kým vodiči tankovali, podľa svedkov spravili deti vo veko zhruba 9 rokov čosi nepochopiteľné. Jedno z nich sa pokúšalo zámerne spôsobiť požiar, ktorý sa mohol skončiť tragédiou. Čerpacia stanica je v zastavanej časti mesta, ľudia z ulice zostali zhrození. "Čo sa mohlo stať? Všetci sme mohli vyletieť do vzduchu, zhorieť a hotovo," uviedli miestni.

"Počas prevádzky stanice páchateľ prišiel k stojanu na výdaj pohonných hmôt, z ktorého úmyselne rozlial pohonné hmoty na zem a následne sa ich pokúsil zapáliť," priblížil vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov Daniel Džobanik. Potom podišiel k druhému stojanu na výdaj pohonných hmôt a urobil to isté. Tentoraz však vznikol požiar.

Oheň podľa informácií TV JOJ uhasili zamestnanci čerpacej stanice. "Polícia v Humennom sa prípadom intenzívne zaoberá, čerpacia stanica je v zastavanej časti mesta, a preto dôsledky tohto veľmi hlúpeho a riskantného konania mohli byť fatálne," doplnil Džobanik.

"Okresný vyšetrovateľ v Humennom začal trestné stíhanie vo veci prípadu zločinu všeobecného ohrozenia," informoval Džobanik. Za tento trestný čin hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Ak polícia potvrdí, že páchateľom bol maloletý, trestnú zodpovednosť za svoj skutok neponesie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy