Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pri Nitre sa zrútilo malé lietadlo. Pri nehode zomreli dvaja ľudia
Zdielať na

Pri Nitre sa zrútilo malé lietadlo. Pri nehode zomreli dvaja ľudia

NITRA / Pri obci Podhorany neďaleko Nitry havarovalo v utorok, 29. augusta, večer o pol ôsmej malé športové lietadlo. Presné miesto dopadu nevedel nikto určiť. Okolie dediny prehľadávali hasiči aj policajti.

Lietadlo spadlo do kríkov, asi kilometer za obcou Podhorany. "Videli sme lietadlo ako robí akrobatické kúsky," opísal svedok nehody. O pár sekúnd sa ale lietadlo dostalo do problémov. Podľa svedkov nehody sa zrazu rútilo strmhlav k zemi. "Potom mu zlyhal motor a prudko išiel k zemi. Počuli sme tlmený náraz," doplnil svedok nehody.

Presné miesto dopadu nevedel určiť nikto. Okolie dediny tak prehľadávali hasiči aj policajti. Lietadlo nakoniec našli na okraji poľa v kríkoch. "Pri páde športového lietadla zahynuli dve osoby. Vyslaní záchranári im už nedokázali pomôcť," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Podľa informácií TV JOJ mal v lietadle sedieť muž z Hlohovca a žena z Bratislavy. Údajne malo ísť o cvičný let. Nehodu vyšetruje polícia aj odborníci z leteckého a námorného úradu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy