Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Kým spali, zapálil vchodové dvere bytu. Matka aj 8-ročné dieťa museli vyskočiť z okna
Zdielať na

Kým spali, zapálil vchodové dvere bytu. Matka aj 8-ročné dieťa museli vyskočiť z okna

HORNÝ ZEMPLÍN / Podpálením sa pritom agresor vyhrážal už deň predtým, ale nikto neveril, že to naozaj spraví.

Incident sa odohral v jednom z bytov. Žene s 8 ročným synom sa muž najprv vyhrážal slovne. Zo strachu sa preto ukryla u príbuzných. "46-ročný Sninčan v byte na ulici Študentskej vulgárne nadával žene, že ju zapáli a podpáli. Žena z bytu z dôvodu obavy o život a zdravie odišla," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove.

Nik neveril, že by svoje vyhrážky skutočne naplnil. Navyše, vedel, že v byte je dieťa. Napriek tomu, škrtol zápalkou. "Muž podpálil vchodové dvere bytu, následný požiar spôsobil zhorenie koženky na dverách, došlo aj k zadymeniu spoločných priestorov na chodbe," dodala Ligdayová.

Do bytu sa začal valiť hustý dym, cez horiace dvere nebol únik možný, žena sa rozhodla vyskočiť cez okno aj s 8 ročným synom. Hoci išlo o byt na prvom poschodí, vážne sa zranila zasahovať museli záchranári. "Sestra skočila cez okno vonku," odpovedali príbuzní poškodenej ženy.

"Pri udalosti došlo k zraneniu jednej osoby, ktorej zasahujúci hasiči poskytli do príchodu posádky RZP neodkladnú zdravotnú starostlivosť," uviedla Miroslava Knišová, hovorkyňa KR HAZZ v Prešove. 

Polícia muža obvinila z prečinu nebezpečné vyhrážanie a poškodzovanie cudzej veci. Vyšetrovanie prípadu bolo ukončené. Sudca Okresného súdu v Humennom obvineného uznal vinným z oboch prečinov. "Súd obvinenému uložil nepodmienečný súhrnný trest odňatia slobody na jeden rok a jeden mesiac so zaradením do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Poškodenú ženu s nárokom na úhradu škody odkázal súd na civilný proces. Rozhodnutie okresného súdu je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy