Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajti zadržali muža, ktorý mal ukradnúť auto, v ktorom bola zbraň. Auto ale kradnuté nebolo
Zdielať na

Policajti zadržali muža, ktorý mal ukradnúť auto, v ktorom bola zbraň. Auto ale kradnuté nebolo

BRATISLAVA / Služobný pes colníkov vôbec po prvý raz našiel počas kontroly aj krátku strelnú zbraň. Objavil ju v aute, s maďarským evidenčným číslom, ktoré šoféroval Ukrajinec. Colníkom sa priznal, že auto ukradol, ale ono vlastne kradnuté nebolo.

Začiatkom augusta na hraničnom priechode Čunovo zastavila hliadka 30-ročného Ukrajinca, ktorý šoféroval osobné auto s maďarskou ŠPZ-tkou. Od vozidla nemal doklady. Po chvíli sa colníkom mal priznať, že auto ukradol. "Nevedel uviesť účel a cieľ cesty. Neskôr uviedol, že nelegálne prekročil ukrajinské hranice a potom odcudzil motorové vozidlo v Maďarskej republike. Preto vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu alebo z iného protiprávneho konania," uviedla Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa CÚ v Bratislave.

Vyšetrovaním sa ale zistilo, že auto nebolo hlásené ako kradnuté. "V uvedenej veci bola vykonaná lustrácia motorového vozidla podľa evidenčného čísla, ako aj podľa čísla VIN čísla, pričom obe lustrácie boli s negatívnym výsledkom," ozrejmila Jana Šimunková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave. 

V tomto prípade však nešlo iba o možnú krádež osobného auta. Špeciálne vycvičený pes colníkov po prvý raz našiel zbraň. Bola ukrytá pod sedadlom vodiča. Vodič sa začal správať podozrivo a colníkom neozrejmil odkiaľ a na čo ju tam má. Muža následne štátni policajti odviedli v putách. Zaistená zbraň putovala na Kriminalistický a expertízny ústav v Bratislave na znalecké skúmanie. Do dnešného dňa je zatiaľ výsledok neznámy.

Suma sumárum - policajti vozidlo nenašli v databáze kradnutých áut a žiadne informácie nemajú ani o zbrani. "Na základe všetkých vykonaných úkonov a zistených relevantných informácií bolo zistené, že zo strany uvedenej osoby nedošlo k spáchaniu trestného činu," dodala Šimunková. Muža po výsluchu prepustili na slobodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy