Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zarábajú na vašej nepozornosti: Polícia radí, ako sa chrániť na jarmokoch a festivaloch
Zdielať na

Zarábajú na vašej nepozornosti: Polícia radí, ako sa chrániť na jarmokoch a festivaloch

BARDEJOV / Začína sa obdobie jarmokov a pokračuje obdobie festivalov. Polícia preto upozorňuje na nástrahy, ktoré sú s tým spojené. Davy a tlačenice sú totiž rajom pre takzvaných vreckových zlodejov.

Stánok vedľa stánku. Festivaly, či jarmoky sú známe aj tým, že sú to takzvané hromadné akcie. V súvislosti s nimi vydala polícia aj niekoľko odporúčaní. "Tašky, či kabelky je nutné mať riadne uzatvorené, aby nelákali zlodejov," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

​Pozor na cennosti na vrchu tašiek

Polícia vyzýva, aby ste si na hromadné podujatia nebrali cennosti ani väčšie sumy peňazí. Peňaženka, doklady, či platobné karty by mali mať svoje miesto najlepšie vo vrecu, ktoré sa dá zapnúť, či zazipsovať. "Čo sa týka vreckových zlodejov, tak tí sa zameriavajú na mobilné telefóny, platobné karty či dokonca aj malé kabelky," upresňuje polícia. 

Polícia tiež odporúča, aby ste si peňaženku nenechávali navrchu v kabelke, alebo v nákupnej taške. V žiadnom prípade ju nenoste v priehľadných taškách a pri platení držte peňaženku pri sebe a otvárajte ju diskrétne. "Zo skúseností vieme, že šikovnému vreckárovi stačí iba pár sekúnd, aby vás okradol a spôsobil veľa ťažkostí," dodala Ligdayová.

Obozretnosť zvýšte pri veľkých davoch

Pozornosť tiež zbystrite, keď sa okolo vás začína vytvárať väčšia tlačenica. Ak pocítite, že do vás ešte k tomu niekto vráža, presuňte sa na iné miesto a pridržiavajte si tašku či kabelku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy