Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovenskí hasiči v Grécku: Prácu im komplikuje silný vietor a vysoké horúčavy
Zdielať na

Slovenskí hasiči v Grécku: Prácu im komplikuje silný vietor a vysoké horúčavy

ATÉNY / Slovenskí hasiči, ktorí išli pomáhať gréckym kolegom, už majú za sebou prvý deň nasadenia. Prácu im komplikuje ťažký hornatý terén, silný vietor a vysoké horúčavy.

​Hasiči vyrazili v utorok večer do Grécka. Včera sa im podarilo doraziť do cieľa a už majú za sebou prvý deň nasadenia. Krajina už niekoľko dní bojuje s rozsiahlymi lesnými požiarmi, ktoré pripravili o život niekoľko ľudí a veľký počet domácich, ale aj divo žijúcich zvierat. Slovenskí hasiči aktuálne pomáhajú pri Aténach, medzi oblasťami Fili a Stefani.

"Počas prvého dňa spolu s miestnymi hasičmi bojovali so šíriacim sa požiarom, ktorého časť sa im podarilo uhasiť. Okrem toho zabezpečovali dodávku vody z dediny Stefani a za pomoci veľkokapacitnej cisterny dopĺňali vodou všetky vozidlá," uviedla Bianka Královičová, hovorkyňa Prezídia HaZZ.

Všetkých 39 členov Slovenského modulu pracovalo do neskorých večerných hodín a v plnom počte pokračujú vo svojej činnosti aj počas dnešného dňa. Prácu im komplikuje ťažký hornatý terén, silný vietor a vysoké horúčavy. Za zlú situáciu môžu podľa gréckych úradov aj podpaľači. V krátkom období odhalili 9 pokusov o založenie požiaru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy