Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ľudia sa nestačili čudovať: Muž sa prechádzal centrom mesta úplne nahý
Zdielať na

Ľudia sa nestačili čudovať: Muž sa prechádzal centrom mesta úplne nahý

ŽILINA / Žilinčania, ktorí v utorok, 22. augusta, podvečer stretli v centre mesta nahého mladíka sa nestíhali čudovať. Prechádzal sa najskôr po chodbe obchodného domu a neskôr aj po námestí. Mestskí policajti 28-ročného, zjavne dezorientovaného, Daniela zadržali. Neskončil v cele, ale v nemocnici.

Muža v "Adamovom rúchu" nakrútili ľudia vchádzajúci do nákupného centra. 28-ročný daniel sa pri predavačke v kvetinárstve bez slov vyzliekol donaha, oblečenie nechal na zemi a odišiel. Ľudia privolali políciu. "Hliadky spozorovali na námestí pohybujúceho sa nahého muža, ktorý na ich prítomnosť reagoval útekom. Tvrdil, že ušiel z psychiatrického oddelenia. Vzniklo podozrenie, že by mohol byť nebezpečný pre seba a okolie," priblížil Martin Matejko, zástupca náčelníka Mestskej polície v Žiline.

​Na miesto tak prišli aj štátni policajti. "Na linku 158 sme prijali oznámenie od hliadky mestskej polície o vykonaní asistencie pre rýchlu zdravotnú pomoc pri prevoze muža do nemocnice," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. V prítomnosti hliadok sa muž upokojil a zdravotníci ho mohli ošetriť. "Na miesto udalosti sme vyslali záchranárov, ktorí 28-ročného pacienta previezli do nemocnice na vyšetrenie," uviedol Martin Balko z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Daniel je skutočne podľa našich informácií psychiatrickým pacientom. Aj keď policajtom tvrdil, že ušiel z oddelenia, táto informácia sa nakoniec nepotvrdila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy