Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zobudili deti a utekali pred plameňmi: Z horiaceho paneláku evakuovali 48 ľudí
Zdielať na

Zobudili deti a utekali pred plameňmi: Z horiaceho paneláku evakuovali 48 ľudí

ŽILINA / Veľká dráma V Žiline. V blízkosti centra mesta na Revolučnej ulici tam ráno 24. augusta horel byt. Na miesto okamžite vyrazili nie len hasiči. Evakuovať museli 48 ľudí, medzi ktorými boli aj deti.

Plamene v byte na šiestom poschodí vyhnali z postelí krátko po jednej hodine ráno až 48 ľudí. "Plamene šľahali cez balkón von až na strechu," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Žilina Pavol Cesnek. Obyvateli bytovk zobrali to najpotrebnejšie a utekali von. "Kázali nám, aby sme čo najskôr opustili byt, takže som zobrala dieťa, a tak ako sme boli oblečení sme vybehli von," uviedla obyvateľka bytovky. 

Po príchode hasičov na miesto začali viesť útok schodiskom a druhý útok bol vedený výškovou technikou cez balkón. Hasiči dostali zakrátko požiar pod kontrolu. "Našťastie sa nám podarilo požiar dosť rýchlo podchytiť a ani sa pri požiari nikto nezranil. Ani z obyvateľov, ani z hasičov," dodal Cesnek.

Pristavený bol aj evakuačný autobus

Počas celého zásahu bola pristavená aj hasičská sanitka a evakuačný autobus. Ten bol privolaný v prípade, ak by sa ľudia potrebovali skryť, pretože sa už ochladzovalo. Muž, ktorý v byte kde horelo býva, vraj robí susedom posledné mesiace zo života peklo. Na revolučnú ulicu ľudia už viac krát volali v súvislosti s ním aj políciu. "On aj chodil vyzváňať na zvončeky, nahý pred vchodom sedel," opísali problémy susedia.

Policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová potvrdila, že sa začalotresné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia a trestného činu poškodzovania cudzej veci. V predmetnej veci vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia a trestného činu poškodzovania cudzej veci. Krátko pred treťou hodinou ráno sa ľudia mohli do svojich bytov vrátiť

Súvisiace články

Najčítanejšie správy