Jasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
VIDEO: Na členov strany Demokrati zaútočil okoloidúci muž
Zdielať na

VIDEO: Na členov strany Demokrati zaútočil okoloidúci muž

BRATISLAVA / Z poriadneho šoku sa spamätávajú členovia strany Demokrati. Počas toho, ako sa chystali na jednu zo svojich akcií na nich totiž zaútočil okoloidúci muž. Na mieste museli zasahovať policajti.

Celé video, na ktorom muž útočí na člena Demokratov: 

​​​Incident sa stal na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Okoloidúci muž sa približuje k straníckemu vozidlu Demokratov a ničil všetko, čo mu prišlo do cesty. "Videl som, ako nejaký pán držal stierač v ruke, a potom začal kričať. Výrazne poškodil jedno auto, druhé iba mierne," znejú slová člena strany Demokrati Juraja Dobšoviča.

Pokus o upokojenie nepomohol

Agresívneho muža sa členovia politickej strany snažili upokojiť a zabrániť ďalšiemu útoku. Vypočuli si však poriadnu spŕšku nadávok a vulgarizmov. Muž údajne častoval členov strany rôznymi rasistickými nadávkami. Vzápätí sa opäť pokúsil poškodzovať majetok. "Snažil som sa útoku zabrániť tým, že som dal ruku medzi auto," vysvetľuje Dobšovič.

Muž po slovných útokoch pritvrdil a politika udrel päsťou do tváre. Muža po incidente zadržali policajti. Skončil v Cele policajného zaistenia. "Môžeme potvrdiť, že na mieste udalosti bola zadržaná jedna podozrivá osoba. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

K incidentu sa vyjadrila aj líderka Demokratov

“Odsudzujeme takéto nenávistné prejavy a nenecháme sa nimi zastrašiť," uviedla Andrea Letanovská. Dodala, že sa v žiadnom prípade nechce vracať do doby, kedy boli politické názory potláčané násilím. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy