Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zničil alarm a dom ľahko vykradol: Nočný zlodej si vybral ideálnu príležitosť
Zdielať na

Zničil alarm a dom ľahko vykradol: Nočný zlodej si vybral ideálnu príležitosť

CHORVÁTSKY GROB / V poslednom období sa v bratislavskom kraji objavujú prípady vykradnutia rodinných domov. Najnovšie sa kradlo v Chorvátskom Grobe. Stalo sa to v noci, keď domáci neboli doma.

Zatiaľ neznámy páchateľ sa údajne do domu dostal v nočných hodinách cez plot. Zničil alarm aj svetlo. "Následne vypáčil okno a vošiel do vnútorných priestorov domu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. Stalo sa to na konci obce pri poliach. Podľa ľudí žijúcich v okolí je tam v noci tma, a tak sa zlodej mohol dostať cez pole a preskočiť plot.

Zlodeji boli nenápadní

Urobili tak bez toho, aby na seba výraznejšie upozornili. "My sme sa hrali zatiaľ tu vonku a nič sme nepočuli. Všetko bolo tmavé ani žiadne auto. Od tej kukurice museli ísť. Ani psy neštekali," tvrdia susedia. Všetko nasvedčuje tomu, že krádež prebehla v tichosti. Nikto z opýtaných susedov si nič podozrivé nevšimol. Jeden z nich však videl, že o druhej ráno stáli pri dome policajti. V čase krádeže, aj nakrúcania reportáže boli domáci odcestovaní.

Možno aj to prilákalo zlodejov. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže," dodala polícia. Z domu mal zlodej ukradnúť šperky. Celková hodnota je predmetom vyšetrovania.

Krádeže v okolí nemajú byť ojedinelé

"Sú obdobia, kedy je to horšie a keď lepšie. Vykradnuté domy, mizne náradie z dvorov, zo škôlky deťom hojdačka, bicykle, keď sme stavali. Tak susedom ukradli kompletne všetky ríny," uviedla obyvateľka obce a redaktorka TV JOJ Marcela Fuknová. Ďalšia obyvateľka spomenula, že ju navštívila policajtka s upozornením, aby si dávala pozor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy