Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Festivalový víkend v Bratislave: Aké obmedzenia v doprave môžete očakávať?
Zdielať na

Festivalový víkend v Bratislave: Aké obmedzenia v doprave môžete očakávať?

BRATISLAVA / Tento víkend patrí v Bratislave všetkým hudobným priaznivcom. O niečo menej sa však potešia vodiči. V súvislosti s festivalom budú niektoré cesty vo Vajnoroch v určitých časoch uzavreté.

Najväčšie hudobné podujatie tohto leta štartuje už 18. augusta. Počas nasledujúcich dní má areál festivalu prekročiť viac ako 50-tisíc ľudí. Na nápor v doprave sa pripravuje aj polícia.

"KR PZ v Bratislave bude spolupôsobiť na ochrane verejného poriadku a dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky počas celého víkendu," uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave Silvia Šimková. Ulice Rybničná a Pri starom letisku, ktoré sú najbližšie k festivalu, budú v piatok, v sobotu aj v nedeľu úplne uzatvorené od osemnástej do polnoci.

"Budeme púšťať len tých, čo idú na festival s parkovacím lístkom, našu obsluhu, ako aj mestskú hromadnú dopravu," povedal Ján Kakaščík z Lovestream festivalu. Organizátori aj polícia apelujú na vodičov, ktorých konečnou zastávkou nie je festival, aby využili alternatívne trasy. Keďže sa sem chystajú tisíce ľudí, doprava v okolí bude komplikovaná.

"Zo skúseností vieme, že tu bývajú zápchy pravidelne. Práve preto odporúčam cez víkend inú trasu," dodal Kakaščík. V rámci festivalových dní budú posilnené aj spoje mestskej hromadnej dopravy.

"Ja osobne odporúčam vlak. Z centra je to do Vajnôr 20 minút, takisto budú špeciálne zastavenia vlakov. Električky budú na Zlaté piesky chodiť vo väčších intervaloch a takisto aj vo väčšej kapacite. A potom kyvadlová doprava zo Zlatých k nám," informoval Ján Kakaščík. Ak bývate v blízkosti areálu, auto môžete nechať doma a dopraviť sa pešo alebo bicyklom. Práve pre bicykle je na festivale zriadené parkovisko. Organizátori upozorňujú, že po koncertoch, ktoré sa skončia v nočných hodinách, nemusia fanúšikovia z areálu hromadne odísť. Takýto odchod by mohol spôsobiť, že sa cesta z festivalu výrazne predĺži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy