Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Obyvatelia sídliska zažili šok. Pred bytovkou našli vyliatu kyselinu sírovú
Zdielať na

Obyvatelia sídliska zažili šok. Pred bytovkou našli vyliatu kyselinu sírovú

MICHALOVCE / Miestni obyvatelia na jednom z michalovských sídlisk volali v noci záchranárov. Pociťovali totiž mierne zdravotné ťažkosti. Pred ich bytovkou zrejme objavili vyliatu kyselinu sírovú.

​Vonku už bola tma. Neznámu látku na chodníku si všimli domáci, keď sa rozsvietilo vchodové svetlo. "Zapáchalo to ako nejaká kyselina a malo to žltú farbu, tak som zavolala pani domovníčku a začali sme to riešiť," uviedla obyvateľka bytovky.

Látka bola vyliata na ploche jedného štvorcového metra. Ľudia sa začali sťažovať na dráždenie v hrdle. Na miesto boli privolaní hasiči. Tekutina mala parametre kyseliny sírovej. "Danú látku sme neutralizovali roztokom jedlej sódy a následne rozriedili vodou," priblížil Marek Slivka, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach.

​Chodník už po zásahu hasičov nepredstavoval žiadne nebezpečenstvo. Postupne sa vyčistili aj vnútorné priestory a došlo k odvetraniu interiéru bytovky. Ošetrenie ani evakuácia osôb neboli potrebné. "Kyselina sírová je silná žieravina a pri nadýchaní rozleptáva sliznice," zdôraznil Slivka.

Prípadu sa už venuje polícia. Osoba, ktorá je za tento skutok zodpovedná, by mala byť identifikovaná aj s pomocou záznamu z bezpečnostnej kamery, ktorá je umiestnená nad miestom činu. "O akú látku ide zisťujeme. Po vykonaní potrebných úkonov a zabezpečení všetkých podkladov bude vo veci rozhodnuté o ďalšom postupe," uzavrela Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy