Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
AKTUÁLNE: Diaľnica D2 v smere do Česka je prejazdná len v jednom pruhu
Zdielať na

AKTUÁLNE: Diaľnica D2 v smere do Česka je prejazdná len v jednom pruhu

Zdroj: FB: Polícia SR - Bratislavský kraj

BRATISLAVA / Dopravná nehoda spôsobila uzavretie diaľnice D2 v smere do Českej republiky. Pri nehode utrpela jedna osoba zranenia, ktorým na mieste podľahla. Pri nehode zasahoval aj vrtuľník.

Z dôvodu odstraňovania následkov dopravnej nehody dvoch motorových vozidiel, ku ktorej došlo na 5. kilometri diaľnice D2 v smere do Českej republiky, je na nevyhnutne potrebný čas diaľnica D2 v uvedenom smere uzatvorená.

Podľa doposiaľ zistených informácií v dôsledku zrážky jedna osoba utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Odklon cestnej premávky je na výjazde smer Malacky po štátnej ceste I/2. "Zároveň žiadame vodičov, aby sa uvedenému úseku vyhli a použili na presun alternatívne trasy. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Zelená vlna RTVS špecifikuje, že na D2 pri Kútoch sa zrazilo auto s kamiónom. Vodičov upozorňuje, že na obchádzkovej trase po starej ceste cez Malacky sa zdržia viac ako 40 minút. "Dobrzďuje sa ešte na diaľnici D1 pred Malackami," podotýka.

K dopravnej nehode letel aj záchranársky vrtuľník z bratislavskej základne. "Pri zrážke osobného motorového vozidla, v ktorom sa viezlo päť osôb, s kamiónom utrpel vodič devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Ako doplnila, druhá osoba, 40-ročná spolujazdkyňa, utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. "Lekár jej na mieste poskytol predlekársku zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu bola pri vedomí s vážnymi poraneniami letecky prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava Kramáre. Tri maloleté osoby ostali v starostlivosti pozemných záchranárov," informovala Hopjaková.

D2 v smere do ČR je po rannej nehode sprejazdnená v jednom pruhu

Diaľnica D2 v smere do Českej republiky je po rannej dopravnej nehode sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Nehoda si vyžiadala jedno úmrtie a štyroch zranených.

Podľa doposiaľ zistených informácií mal vodič auta naraziť do zadnej časti pred ním idúceho nákladného vozidla. Auto následne skončilo v priekope. "Vodič osobného vozidla zraneniam na mieste podľahol a ďalšie štyri spolucestujúce osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice," priblížila Šimunková. Dychová skúška u vodiča nákladného vozidla bola negatívna.

Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania. Aj Zelená vlna RTVS informuje, že úsek D2 Malacky - Kúty je prejazdný v ľavom jazdnom pruhu. Upozorňuje však, že pred Malackami sa stále tvoria rozsiahle kolóny. Vodiči tam stratia takmer 90 minút. "Stále odporúčame využiť obchádzku po starej ceste, vyjsť z diaľnice môžete ešte na exite Lozorno," odkazuje.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy