Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rómska osada ako "bojová" zóna. Mužovi bejzbalovou pálkou zlomili obe ruky
Zdielať na

Rómska osada ako "bojová" zóna. Mužovi bejzbalovou pálkou zlomili obe ruky

TREBIŠOV / Rómska osada v Trebišove sa zmenila na bojovú zónu. Desiatky osadníkov útočili palicami a kameňmi na rodiny dvoch bratov. Za celým incidentom vraj majú byť peniaze. Miestnych obyvateľov museli upokojovať viaceré policajné hliadky. Obvineniu sa nevyhlo až šesť osôb, vrátane 15-ročného dievčaťa.

Dlhodobý spor medzi osadníkmi vyústil do ostrého konfliktu. So zraneniami skončilo niekoľko ľudí.

Početná skupina osadníkov sa vyzbrojila palicami a nabehla do príbytku tohto muža. Podľa jeho slov ho začali mlátiť a demolovať mu dom. "Najprv prepadli mňa a zlomili mi obe ruky bejzbalovou pálkou. Žena na mňa hodila paplón a tak ma začali biť," povedal zranený muž Jaroslav Šandor.

Útočníci sa následne zhromaždili pred bytovým domom, kde žijú manželia so siedmimi deťmi. Do okien bytu im hádzali kamene. "Počula som veľký hluk a všetko mi hádzali do okna. Všade som kamene mala, všetko mi zlomili v byte," uviedla majiteľka zničeného bytu Jana Karičková. Žena vzala deti a utekala s nimi do bezpečia. Medzitým už dorazili do osady policajti, ktorí sa snažili situáciu upokojiť. "O život detí som sa bála, lebo začali všetci plakať," dodala majiteľka.

"Policajné hliadky boli vyslané do miestnej osady v meste Trebišov, kde sa po incidente medzi miestnymi obyvateľmi situácia vyhrotila a vyústila do poškodzovania zariadenia v obydliach až do ich vzájomných fyzických útokov," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach. Šiesti aktéri incidentu už čelia obvineniu z viacerých trestných činov. Medzi nimi je aj 15-ročné dievča.

"Vyšetrovateľ PZ zároveň predložil prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie 5 obvinených mužov, ktorí boli umiestnení do cely policajného zaistenia, a ktorým za tieto skutky hrozí po dokázaní viny až 5-ročné väzenie. 15-ročná Trebišovčanka, ktorá čelí obvineniu z výtržníctva, je stíhaná na slobode," dodala Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy