Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž, ktorý bodol expartnerke nôž do hrude, sa dočkal záverečného verdiktu
Zdielať na

Muž, ktorý bodol expartnerke nôž do hrude, sa dočkal záverečného verdiktu

BRATISLAVA / Kúpil si nôž a mamičku malých detí chcel pred ich očami chladnokrvne zavraždiť. Brutálny útok expartnera mladá Silvia prežila vďaka susedom. Skončila v nemocnici a Erik za mrežami. Motívom krvavého besnenia bola žiarlivosť. Špecializovaný súd útočníka poslal za mreže na 20 rokov, čo sa mu zdalo priveľa. Kauza tak skončila na Najvyššom súde.

39-ročný Erik, ktorý prišiel pár dní pred Vianocami zavraždiť svoju bývalú priateľku. Všetko si dopredu naplánoval. Kúpil si kuchynský nôž a vybral sa domov za Silviou, kde bývala s 11-ročnou dcérou a 3-ročným synčekom. "Áno je mi to ľúto," povedal Erik, odsúdený. "Žiaľ, pani poškodená s ním odmietla komunikovať a vyústilo to do takéhoto konfliktu," uviedol obhajca Ladislav Csákó. 

Erik prišiel do bytovky a dobýjal sa dnu cez vchodové dvere. Silvia mu ich neotvárala. Chodbami sa ozýval rev a krik. Erik potom vyšiel von a preskočil plot do predzáhradky, kadiaľ sa chcel dostať dnu. Mladá mamička z bytu ušla aj s deťmi von na ulicu. "Som zistil, že ten chlap drží ženu za vlasy, tá žena drží malé dieťa. Žena kričala pusti ma, pusti ma, mám tu deti a on kričal, že ju zabije," povedal Filip.  

V rukách držala synčeka. Keď ich dobehol, nožom zaútočil a pichol ju do hrude. Srdce minul len o pár centimetrov. "Potiahol ju a dvakrát ju pichol do hrudníka. V ten moment jak sa otočil chrbtom tak som zareagoval že som dobehol k nemu a skočil po ňom a chytil nôž, kričal som nech zoberie deti a uteká," dodal Filip. 

Filip so susedmi žene zachránili život. Keby ich nebolo zniesol by ju zo sveta. "Začali sme sa o ten nôž nejako preťahovať a napadlo ma len to, že sa mam rozbehnúť a on cúval a chvalabohu spadol," opísal Filip. 

Erika obvinili z úkladnej vraždy v štádiu pokusu a hrozilo mu až doživotie. Na Špecializovanom súde sa k všetkému priznal. Senát ho poslal na 20 rokov do basy. Trest sa mu zdal prísny. Posledné slovo mal Najvyšší súd. Podľa predsedu senátu je výška trestu adekvátna a zdôraznil, že mamička prežila len vďaka susedom a deťom. "Tej malej patrí obdiv, že vlastne holými rukami bránila matku pred útočníkom," vyjadrila stanovisko záchranka. 

"Opakovane prejavil ľútosť nad svojim konaním a tak isto sa aj ospravedlnil," dodal obhajca. "S rozhodnutím súdu som spokojný. Súd mu potvrdil 20 rokov," objasnil prokurátor ÚŠP. Rozsudok v tejto kauze je právoplatný a Erika odváža eskorta rovno do výkonu trestu. Ten si odpyká vo väznici s maximálnym stupňom stráženia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy