Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pátranie po 59-ročnej žene skončilo smutne. Jej bezvládne telo našli v rieke Hron
Zdielať na

Pátranie po 59-ročnej žene skončilo smutne. Jej bezvládne telo našli v rieke Hron

STREDNÉ SLOVENSKO / Pátranie so smutným koncom na Horehroní. Pred týždňom zmizla v Závadke nad Hronom 59-ročná žena. Hľadali ju policajti, dobrovoľní hasiči aj členovia horskej záchrannej služby. Žiaľ, jej bezvládne telo našli v stredu, 16.8., v rieke Hron.

Príbuzní o nej nemali žiadne správy. Keď sa s ňou nevedeli spojiť, obrátili sa na políciu. Po 59-ročnej žene zo Závadky nad Hronom sa rozbehlo veľké pátranie. "Nezvestnosť nahlásila dcéra, uviedla, že ju videla minulý týždeň v stredu," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici

Terén v okolí horehronskej obce opakovane prehľadali policajti s dobrovoľnými hasičmi. V stredu, 16.8, im prišli na pomoc horskí záchranári so špeciálne vycvičenými psami. "Boli nasadení traja kynológovia Horskej záchrannej služby. Pátralo sa popri brehu rieky Hron," uviedol Zdeno Fedor, vedúci kynológ HZS.

Žiaľ, pátranie malo tragický záver. Bezvládne telo nezvestnej ženy našli v rieke Hron. "Zamerali sme sa na stranu, ktorú nám psík ukázal. Následne sme aj lokalizovali telo bez známok života v koreňovom systéme," dodal Fedor. Čo presne sa 59-ročnej žene stalo a čo k nešťastiu viedlo bude vyšetrovať polícia. "Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva," dodala Faltániová.

Ďalšie pátranie stále prebieha aj vo vodnej nádrži v Krupine, kde zhruba pred mesiacom zmizol 36-ročný muž. Údajne si išiel zaplávať, no chýbajú svedkovia a tak nie je jasné, čo sa presne stalo. "Opakovane prehľadávajú okolie vodnej nádrže aj vodnú hladinu, no doposiaľ s negatívnym výsledkom," doplnila na záver hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy