Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Už raz za bitku boli odsúdení, do väzby putovali opäť
Zdielať na

Už raz za bitku boli odsúdení, do väzby putovali opäť

LUČENEC / Skupina mladíkov vyvolávala na rôznych miestach najmä v okrese Lučenec bitky a konflikty. Šokujúce je, že ľudí mali podľa svedkov napádať bezdôvodne a surovo. Dvaja z nich boli už za jednu podobnú bitku dokonca aj odsúdení. Napriek tomu sa pobili opäť a tak putovali do väzby.

18-ročný Dominik a o rok starší František. Oni a ich ďalší dvaja kamaráti mali na diskotéke na poltárskom kúpalisku napadnúť 28-ročného muža. "Jeden zo zadržaných mužov poškodeného bezdôvodne udrel päsťou do tváre a následne ho spolu s ďalšími troma mužmi opakovane udierali do oblasti hlavy. V útoku pokračovali aj po tom, čo muž spadol na zem," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková. 

Všetkých 4 obvinili z výtržníctva, dvoch z nich aj zadržali. Prokurátor totiž pre nich žiadal väzbu. "Pri obvinenom F.Č. som podával návrh z dôvodu kolúznej, ako aj preventívnej väzby. Pri obvinenom D.L. z dôvodu preventívnej väzby," uviedol prokurátor z Lučenca. Podľa zdroja TV JOJ, ktorý nechce byť menovaný, títo mladíci vyčíňajú už niekoľko mesiacov. Mali vyprovokovať niekoľko bitiek, napadnúť desiatky ľudí. Väčšina poškodených ale zo strachu trestné oznámenie nepodala. Sú ale aj takí, ktorí sa zastrašiť nedali. "Obvinení sa v minulosti dopúšťali obdobných skutkov, pre ktoré sú v súčasnosti aj trestne stíhaní," doplnil prokurátor. 

Za jedno napadnutie už boli dokonca nedávno aj odsúdení, jeden právoplatne, druhý neprávoplatne. Sudca za zatvorenými dverami rozhodoval takmer dve hodiny. Dominik aj František vypovedali za prítomnosti svojich advokátov. Väzbu žiadali nahradiť aj peňažnou zárukou, no nepochodili. Obidvoch obvinených mladíkov eskortovali do ústavu na výkon väzby. Rozhodnutia ale nie sú právoplatné. "Jeden z obvinených si ponechal lehotu a druhý obvinený zahlásil proti nemu sťažnosť," uviedol prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy